Antena 3 CNN Actualitate CSM a sesizat Inspecția Judiciară în legătură cu afirmațiile lui Sebastian Ghiță

CSM a sesizat Inspecția Judiciară în legătură cu afirmațiile lui Sebastian Ghiță

CSM a sesizat Inspecția Judiciară în legătură cu afirmațiile lui Sebastian Ghiță
Sursa foto: Foto: Agerpres
31 Mar 2016   •   11:31

Vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Luminiţa Palade, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării unor verificări pentru a stabili dacă şi în ce măsură prin afirmaţiile lansate în spaţiul public de către deputatul Sebastian Ghiţă a fost adusă atingere independenţei procurorilor DNA şi sistemului judiciar în ansamblul său, se arată într-un comunicat al CSM.

”Sesizarea vizează afirmaţiile făcute de domnul deputat în cadrul interviului difuzat în cadrul „Ştirilor” postului de televiziune „B1 TV” în data de 29 martie 2016 la orele 22.00, precum şi cele cuprinse în discursul susţinut în şedinţa Plenului Parlamentului României în data de 30 martie 2016”, se mai arată în comunicat.

”Arestarea, instrument modern de tortură pentru obținerea de noi denunțuri”

Plenul Camerei a respins, miercuri, cererile DNA pentru încuviințarea reținerii și arestării deputatului PSD Sebastian Ghiță.

Deputatul Sebastian Ghiță le-a cerut miercuri colegilor săi parlamentari să respingă cererile DNA de reținere și arestare preventivă formulate pe numele său, el susținând că Legislativul este supus unei presiuni uriașe, iar arestarea este folosită ca instrument modern de tortură pentru a obține noi denunțuri.

"Vreau să vă spun adevărul. Trăim astăzi într-o Românie în care președintele Klaus Iohannis este în pragul demisiei din cauza unui posibil dosar pe care, cumva, soția sa îl poate avea. Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, e amenințat pe surse cu dosare și percheziții la foștii colaboratori. Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, are două dosare în lucru. Foști prim-miniștri ai României au fost arestați, au dosare sau au dosare în lucru. Procurorul general a fost demis cu un dosar. Șefi de servicii de informații au dosare, șefii tuturor partidelor din România sunt în instanță sau au dosare, inclusiv Vasile Blaga și Alina Gorghiu. Șefii tuturor instituțiilor media au dosare. Mii de medici, de profesori, de oameni de afaceri și funcționari au dosare. Mii de firme românești au fost distruse cu dosare. Care este rezultatul? România a pierdut 5 miliarde de euro din bani europeni", a mai spus deputatul, în plen.

Procurorii DNA Ploieşti au cerut de la peste zece instituţii publice documente privind achiziţia de servicii IT. Firmele care au câştigat respectivele contracte sunt controlate de deputatul Sebastian Ghiţă sau de apropiaţi ai acestuia.

×
Subiecte în articol: inspectia judiciara Klaus Iohannis
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close