Antena 3 CNN Actualitate CSM a sesizat Inspecţia Judiciară pentru verificări în cazul afirmaţiilor făcute pe Facebook de Victor Ponta

CSM a sesizat Inspecţia Judiciară pentru verificări în cazul afirmaţiilor făcute pe Facebook de Victor Ponta

CSM a sesizat Inspecţia Judiciară pentru verificări în cazul afirmaţiilor făcute pe Facebook de Victor Ponta
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Sep 2015   •   16:23

Conducerea CSM a sesizat Inspecția Judiciară, la solicitarea procurorilor DNA, în vederea efectuării verificărilor necesare pentru a stabili dacă și în ce măsură afirmații publice ale premierului Victor Ponta au fost de natură să aducă atingere independenței sistemului judiciar în ansamblul său, informează Agerpres.

Direcţia Naţională Anticorupţie a solicitat astăzi Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să analizeze dacă afirmaţiile făcute în mediul online de premierul Victor Ponta, cu privire la decizia trimiterii sale în judecată în dosarul "Turceni - Rovinari", sunt de natură să aducă atingere independenței sistemului judiciar în ansamblul său.

Astfel, Inspecţia Judiciară trebuie să verifice dacă afirmaţiile făcute de Victor Ponta afectează independenţa justiţiei.

Demersul vine ca urmare a unor "afirmaţii făcute în mediul online, la data de 17 septembrie 2015, de către primul-ministru al României Ponta Victor-Viorel, după emiterea comunicatului de presă nr. 1472/VIII/3 din 17 septembrie 2015", se arată într-un comunicat al DNA.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta inspectia judiciara CSM
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close