Antena 3 CNN Actualitate CSM respinge demisia procurorului Negulescu, după ce Inspecția Judiciară a stabilit că acesta a încălcat legea

CSM respinge demisia procurorului Negulescu, după ce Inspecția Judiciară a stabilit că acesta a încălcat legea

CSM respinge demisia procurorului Negulescu, după ce Inspecția Judiciară a stabilit că acesta a încălcat legea
21 Mar 2017   •   12:00

UPDATE: Consiliul Superior al Magistraturii a respins demisia lui Mircea Negulescu, fost procuror la DNA Ploieşti, în prezent la Parchetul Judecătoriei Câmpina, după ce Inspecția Judiciară a stabilit că acesta a încălcat legea. Negulescu ceruse Consiliului să ia act cât mai urgent de demisie, după ce în prealabil fusese suspendat din funcţie. 

Anterior, ministrul Justiţiei a afirmat, despre acest caz, că răspunderea juridică nu poate fi înlaturată prin demisie, iar integritatea profesională are şi o componentă morală. 

Inspecția Judiciară a stabilit, marți dimineață, că procurorul Mircea Negulescu a încălcat legea, după ce și plenul CSM a luat decizia suspendării sale din magistratură, ca urmare a unor înregistrări difuzate de postul România TV în care se presupune că acesta ar fi discutat cu soţia unui inculpat căreia îi dezvăluie date şi amănunte din dosare penale.

Inspecţia Judiciară: Negulescu nu s-a abţinut, deşi era în relaţii apropiate cu unii subiecţi

Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu, la 15 februarie, ca urmare a apariției în mass-media a unor înregistrări audio al căror conținut este atribuit procurorului Mircea Negulescu.

"Ulterior au fost înregistrate și conexate la prima lucrare sesizările, având același obiect, formulate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și de un alt petent. Apreciind că există indiciile săvârșirii unor abateri disciplinare, inspectorii judiciari desemnați în cauză au dispus, la 17 februarie 2017, începerea cercetării disciplinare pentru abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a), b) și j) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor", preciza IJ.

Mircea Negulescu, unul dintre procurorii care instrumenta la DNA Ploiești dosarul Ponta — Ghiță — Blair, ceruse în urmă cu câteva săptămâni încetarea activității în cadrul DNA și continuarea activității la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, după apariția în spațiul public a înregistrării audio.

×
Subiecte în articol: mircea negulescu inspectia judiciara
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close