Antena 3 CNN Actualitate Culmea hoţiei. Trei români au furat avioane din aerocluburile franceze

Culmea hoţiei. Trei români au furat avioane din aerocluburile franceze

Culmea hoţiei. Trei români au furat avioane din aerocluburile franceze
22 Oct 2008   •   19:41

Hoţii români i-au surprins şi pe francezi, când au început să care acasă, piesă cu piesă, avioanele din aerocluburi. După ce au prins doi dintre cei trei hoţi, poliţiştii francezi şi-au dat seama că toate furturile erau comandate din România. În doar un an, doi dintre ei au spart zeci de cluburi de aeronautică din Franţa. Al treilea şi creierul grupului coordona furturile tocmai de la Turnu-Severin.
După ce procurau piesele avioanelor, hoţii le vindeau foarte uşor în toată Europa de Est. Capul reţelei şi-a construit un avion din componentele furate, pe care îl ţinea în curtea casei bunicilor. La sfârşitul lunii trecute, cei doi hoţi de avioane au fost prinşi de poliţiştii francezi. Aceştia l-au turnat repede pe şeful lor din România, care s-a trezit cu poliţiştii la uşă.
Carin Sică , purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, a declarat: "Am ridicat de la domiciliu un bărbat de 38 de ani din municipiul Turnu Severin pe numele căruia autorităţile judiciare franceze au emis mandat de arestare european."
Pagubele aduse cluburilor de aeronautică din Franţa sunt imense: peste 3 milioane de euro. Din arestul poliţiei române, riscă să zboare direct la autorităţile franceze unde va fi anchetat şi pedepsit pentru furt.
Observator

×
Subiecte în articol: hoti romani
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close