Antena 3 CNN Actualitate Cultură Se anunță noi proteste. După polițiști și CFR-iști, angajaţii muzeelor pregătesc un miting

Se anunță noi proteste. După polițiști și CFR-iști, angajaţii muzeelor pregătesc un miting

Se anunță noi proteste. După polițiști și CFR-iști, angajaţii muzeelor pregătesc un miting
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    03 Apr 2017   •   12:14

Angajaţii muzeelor naţionale pregătesc un protest care ar putea afecta evenimentul ”Noaptea Muzeelor” din 20 mai şi propun deja un program al manifestărilor, informează News.ro.

Muzeografii, restauratorii, cercetătorii vor avea pancarte de tipul ”Muzeograf -#Exist -#NuMaiRezist” şi vor merge în "plimbare" la Ministerul Culturii şi Finanţelor, la Parlament şi la Guvern, potrivit mesajului transmis de Sindicatul Lucrătorilor în MNIR.

Sindicatul Lucrătorilor din MNIR a propus şi un programul de protest. ”Vom pregăti pancarte pentru a fi printate peste tot în ţară, machete de postere realizate din colaje cu salarizări din muzee de pe fluturaşii din ţară pentru a fi expuse pe călăreţi în zonele de acces a publicului, imprimeuri pentru tricouri (Muzeograf -#Exist -#NuMaiRezist, Conservator - #Exist-#NuMaiRezist, Restaurator - #Exist-#NuMaiRezist, Om al Muzeului -#Exist-#NuMaiRezist)”.

Revendicările angajaţilor din muzeele naţionale sunt ”regândirea pachetului salarial (aşa cum a fost regândit şi pentru anagajaţii din artele spectacolului), deblocarea achiziţiilor, care nu se mai fac din perioada Boc, şi un alt punct important ar fi ca asociaţiile tip Reţeaua Naţională a Muzeelor să fie consultate pentru orice problemă care se referă la activitatea lor”, a mai explicat Dragoş Neamu.

Recent, și sindicaliștii din Poliție au ieșit în stradă.

De asemenea, angajaţii de la căile ferate aşteaptă până pe 20 aprilie aprobarea creşterii salariale cu 25%, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla îşi rezervă dreptul să declanşeze acţiuni de protest, a declarat, miercuri, preşedintele Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial (FNFMC), Grigore Mare.

×
Subiecte în articol: proteste muzee Noaptea Muzeelor
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close