Antena 3 CNN Actualitate Cultură Financiarul te ghidează prin capitala Greciei, o incursiune în timp şi legendă!

Financiarul te ghidează prin capitala Greciei, o incursiune în timp şi legendă!

Financiarul te ghidează prin capitala Greciei, o incursiune în timp şi legendă!
15 Ian 2009   •   10:45

Dacă noul an vă poartă în capitala Greciei, Financiarul vă oferă un ghid practic cu care să vă descurcaţi la faţa locului. Cele mai importante monumente, precum şi informaţii privind fascinantele legende ale Greciei antice, muzeele şi siturile arheologice celebre, cele mai frumoase insule, cele mai atractive magazine, dar şi cele mai bune taverne şi restaurante le găsiţi în Ghidul oraşului Atena care se distribuie vineri, 16 ianuarie, numai împreună cu cotidianul Financiarul!
Pentru cei mai mulţi, Atena înseamnă Acropolele, taverne, uzo si tzatziki, dar în acelaşi timp este şi cel mai vizitat oraş al Greciei şi una dintre metropolelele economico-financiare şi culturale, precum şi un important centru de afaceri din Uniunea Europeană. Pentru cei care vor ajunge să o cunoască şi să o iubească, Atena este o stare de spirit.
Un oraş cu un profil multicultural, situat la intersecţia dintre Paris şi Beirut: o Atenă boemă, în Plaka, una aproape uitată, în Anafiotika, o Atenă luxoasă, în Kolonaki, una bizantină, cu fascinanta Mitropolie sau superba Kapnikarea şi o Atenă orientală, în Psirri. Un oraş ca o istorie, ca un muzeu permanent deschis, care poate fi admirat cel mai bine de pe colina Likavitos, de unde se deschide o perspectivă uluitoare asupra oraşului, Acropolei, portului Pireu şi golfului Saraonic. Iar pentru cei care au mai mult timp la dispoziţie, recomandăm excursiile în apropierea Atenei. Un drum liniştit pe Coasta Atică, pentru a admira cel mai frumos apus de soare din lume, la Cap Sunio, reprezintă o experienţă unică şi răvăşitoare. Pentru cei pasionaţi de istorie, în special de Grecia Antică, recomandăm Epidaurosul vechiului Corint, unde puteţi vizita cel mai bine conservat teatru antic din lume, sau Poarta Leilor de la Micene.
Şi pentru că se spune că nu cunoşti cu adevărat Grecia decât dacă îi descoperi insulele, vă puteţi îmbarca din portul Pireu către grupul de insule superbe, din golful Saraonic: Aegina, cu cea mai mare mănăstire din Grecia închinată Sfântului Nectarie, Poros, cu pădurile şi plajele sale unice şi Hidra, un tărâm de basm, înfăşurat în albul clădirilor care ţâşnesc din stâncă, unde singurele vehicule acceptate sunt... măgarii!
Ghidul este structurat în aşa fel încât să vă uşureze, pe cât posibil, vizionarea tuturor obiectivelor importante ale acestei capitale şi să vă ajute în organizarea timpului şi a traseelor, astfel încât Atena să devină pentru dumneavoastră dintr-un oraş necunoscut unul pe care să-l puteţi cunoaşte ca-n palmă şi în care să reveniţi pentru a înţelege până la capăt una dintre cele mai frumoase destinaţii de pe glob. Pachetul ziar + carte ?Ghidul Atena? costă 7,5 lei şi se distribuie împreună cu ediţia din 16 ianuarie a Financiarului.
Succesiunea ghidurilor care apar împreună cu Financiarul este următoarea:
1. Ghidul Viena (marţi, 2 decembrie 2008)
2. Ghidul Paris (marţi, 9 decembrie 2008)
3. Ghidul Roma (marţi, 16 decembrie 2008)
4. Ghidul Londra (vineri, 9 ianuarie 2009)
5. Ghidul Atena (vineri, 16 ianuarie 2009)
Vedeţi suplimentele Financiarul

Financiarul.com

×
Subiecte în articol: atena
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close