Antena 3 CNN Actualitate Cultură Ministerul Culturii lansează apelul de proiecte Sprijinirea inițiativelor culturale de accelerare a digitalizării producției și distribuției de filme

Ministerul Culturii lansează apelul de proiecte Sprijinirea inițiativelor culturale de accelerare a digitalizării producției și distribuției de filme

Ministerul Culturii a lansat apelul de proiecte Sprijinirea iniţiativelor culturale de accelerare a digitalizării producţiei şi distribuţiei de filme, finanţat în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Ministerul Culturii lansează apelul de proiecte Sprijinirea inițiativelor culturale de accelerare a digitalizării producției și distribuției de filme
Sursa foto: getty image | Michael Blann
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Ian 2023   •   18:06

Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului (UMP), în calitate de coordonator de reforme și investiții (CRI) și de furnizor și administrator al Schemei de ajutor de minimis anunță lansarea apelului de proiecte Sprijinirea inițiativelor culturale de accelerare a digitalizării producției și distribuției de filme, finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 11 - Turism și cultură, Investiția 7. Accelerarea digitalizării producției și distribuției de filme.

Apelul de proiecte urmărește să sprijine accelerarea tranziției digitale a producătorilor și distribuitorilor de filme din România prin creșterea capacităților de producție digitală, distribuție, marketing și promovare, inclusiv tehnologii de arhivare digitală.

Proiectele se depun în perioada 30 ianuarie 2023, ora 09:00 – 23 martie 2023, ora 16:00 prin intermediul platformei electronice proiecte.pnrr.gov.ro dezvoltate de Ministerul Proiectelor și Investițiilor Europene (MIPE).   

Citeşte şi: Ministrul Culturii a participat la mai multe evenimente culturale importante: ”Am avut momente de mare încărcătură sufletească”

Bugetul total este de 5 milioane euro, suma maximă alocată unui proiect fiind de 100.000 euro.

Solicitanți eligibili sunt întreprinderi de tip microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii (definite conform prevederilor legale aplicabile), dar și alte persoane juridice care nu se încadrează în categoria întreprinderilor.

Activitățile eligibile ale proiectelor ce vor fi implementate în cadrul I.7 - Accelerarea digitalizării producției și distribuției de filme, sunt:

dezvoltarea capacităților de editare/ postproducție pentru produsele digitale;
crearea de microplatforme VoD;
marketing;
managementul proiectului;
digitalizare (achiziționarea de echipamente IT – editare video, subtitrare digitală, arhivare digitală);
dezvoltarea și distribuirea de conținut cultural audiovizual;
instruirea personalului pentru a obține abilități digitale;
producția și distribuția de conținut digital.

Durată de implementare a proiectelor este de maximum 13 luni, până cel târziu în data de 31 octombrie 2024.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close