Antena 3 CNN Actualitate Cultură Noaptea Muzeelor din acest an va bate toate RECORDURILE. Cine a intrat în program

Noaptea Muzeelor din acest an va bate toate RECORDURILE. Cine a intrat în program

Noaptea Muzeelor din acest an va bate toate RECORDURILE. Cine a intrat în program
de O.P.    |    15 Mai 2013   •   06:22

Noaptea Muzeelor de anul acesta îşi propune să bată toate recordurile. Cele 160 de instituţii înscrise în program vor să adune mai mult de 160 de mii de vizitatori, câţi au fost anul trecut.

În Bucureşti, există toate şansele, mai ales că acum se poate folosi şi o aplicaţie pentru telefoanele inteligente, care va ghida oamenii spre cele mai interesante puncte din capitală. Anul acesta, pe lângă muzee, o fermă de animale şi o expoziţie de modă s-au înscris în premieră în program.

La ediţia de anul trecut, sute de mii de oameni au participat la Noaptea Muzeelor. Anul acesta organizatorii se aşteaptă la şi mai mulţi vizitatori.

La ferma de animale din oraşul Pantelimon, pregătirile sunt în toi. Sâmbătă, angajaţii nu vor pleca acasă prea devreme.

Struţi, ponei, arici, găini şi alte zeci de specii de animale îi vor aştepta pe vizitatori în ţarcurile special amenajate pentru ocazie.

Forfotă mare va fi la toate cele 160 de muzee, din toată ţara, care s-au înscris până acum.

Doar în Capitală sunt 32 de instituţii culturale. Dintr-un capăt în altul al oraşalui, vor fi clădiri unde lumina va rămâne aprinsă toată noaptea. Ca în fiacare an însă, centrul Bucureştilor va fi punctul de atracţie. Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie, Muzeul Enescu...toate îşi vor deschide porţile pentru vizitatori.

Ca în fiecare an,  Muzeul Satului nu respectă regulile, dar vine cu oferte de nerefuzat. Cu o zi înainte, muzeul aniversează 77 de ani.

Noaptea muzeelor a ajuns la a noua ediţie, şi pentru ca nimeni să nu se rătăcească, organizatorii au pregătit hărţi dar şi o aplicaţie pentru telefoane mobile, de unde români vor putea afla tot ce se întâmplă la instituţiile înscrise în program.

×
Subiecte în articol: Noaptea Muzeelor
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close