Antena 3 CNN Actualitate Cultură ?Pământ, Apă, Foc, Aer ? 4? expoziţie de fotografie semnată Sebastian Tavala

?Pământ, Apă, Foc, Aer ? 4? expoziţie de fotografie semnată Sebastian Tavala

?Pământ, Apă, Foc, Aer ? 4? expoziţie de fotografie semnată Sebastian Tavala
23 Noi 2008   •   22:46

Zilele acestea în Sibiu, oraș aflat pe locul 8 în lista celor mai frumoase orașe din Europa, are loc prima expoziție de fotografie personală a unui tânăr artist în vârstă de doar 17 ani.

Sebastian Tavala, elev al Liceului de Artă din Sibiu, secția sculptură, este tânărul artist care într-un singur an a reușit să ajungă de la fotograf aspirant la vernisajul primei expoziții personale de fotografie, intitulată ?Pământ, Apă, Foc, Aer ? 4?.

Sebastian Tavala a descoperit pasiunea pentru arta fotografică în septembrie 2007, când a vizitat împreună cu clasa o expoziție de fotografie la galeriile Passepartou din Sibiu. După vizita la expoziție a sperat să aibă într-o zi un aparat de fotografiat performant cu care să poată face fotografii frumoase pentru o expoziție personală. Dorința i s-a îndeplinit după câteva luni, de ziua lui, când a primit de la părinți un aparat de fotografiat semiprofesional Fujifilm Fine Pix S5700.

Din acel moment Sebastian a început să facă fotografii tuturor lucrurilor mărunte care-i ieșeau în cale: a fotografiat felul în care lumina se reflecta în pahare, fumul unei țigări, păsări în zbor, animale, copiii, prietenii skateri și bikeri, lucruri comune, lucruri banale.

La școală, doamna Manea Luminița, diriginta clasei, le-a propus elevilor să decoreze clasa cu lucrările lor. Sebastian a pregatit și expus patru tablouri în care era reprezentată apa fântânii arteziene din Piața Mare a orașului. Colegii i-au apreciat lucrările, ceea ce l-a încurajat în hotărârea pe care o luase de a-și deschide o expoziție personală.

Cum lucrările cu apa l-au încântat, a decis să expună și lucrări în care să fie prezentă apa. S-a oprit apoi asupra unor lucrări care erau o reprezentare proprie a aerului, a unor lucrări care dădeau impresia de căldură, de lumină. Și pentru că trei dintre elementele primordiale erau prezente, a căutat și lucrări care să înfățișeze pământul. Astfel s-a născut titlul expoziției: ?Pământ, Apă, Foc, Aer ? 4?.

Expoziția este găzduită de galeria X Future Foundation de pe strada Constitutiei nr 3 din Sibiu și poate fi vizitată până pe 27 noiembrie. La vernisajul din 20 noiembrie 2008 au fost prezenți prieteni, colegi, profesori și partenerii media. Au fost invitați să vorbească domnul Călin Oprescu, curatorul expoziției, artistul, Sebastian Tavala și domnul Marius David, profesor de istoria artei de la Liceul de Artă din Sibiu.

Lucrările, unicate, poartă semnătura artistului și vor putea fi achiziționate de doritori la prețuri modice. Din banii care se vor strânge, artistul dorește să-și cumpere un aparat foto mai performant decât cel pe care îl folosește în prezent. În seara vernisajului au fost vândute șapte tablouri. Artistul speră că până în 27 noiembrie 2008, ultima zi a expoziției, să se vândă și celelalte.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: fotografii
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close