Antena 3 CNN Actualitate Cum să câştigi 1.000 de euro pe lună de la stat fără să mişti un deget?

Cum să câştigi 1.000 de euro pe lună de la stat fără să mişti un deget?

Cum să câştigi 1.000 de euro pe lună de la stat fără să mişti un deget?
16 Oct 2008   •   08:35

Trebuie doar să fii membru într-un Consiliu de Adminis­tra­ţie într-o companie păstorită de Ministerul Economiei şi Finanţelor. Pentru a primi aceşti bani membru Consiliului nici măcar nu trebuie să se prezinte la şedinţele lunare. Acest lucru a fost posibil printr-un ordin emis de minsitrul Varujan Vosganian în această vară.
Potrivit ordinului semnat de Varujan Vosganian, un membru al Consiliului de Administraţie sau un cenzor dintr-o companie subordonată ministerului Economiei şi Finanţelor încasează 20% din salariul brut al directorului general. Iar acesta poate ajunge uşor la 4.000 - 5.000 de euro. Astfel, simplul fapt că a ajuns membru într-un Consiliu îi poate aduce respectivului până la 1.000 de euro pe lună, bani pentru care nici măcar nu trebuie să se prezinte la şedinţele Consiliului de Administraţie.
Pâ­nă la acest ordin exista un alt act normativ, care prevedea că un membru al Consiliului de Administraţie este plătit doar dacă participă la şedinţele lunare, atrag atenţia ziariştii de la Jurnalul Naţional. Ministerul condus de Varujan Vosganian are în subordinea sa cele mai importante companii şi regii din întreaga economie a României. Toate acestea au Consilii de Administraţie, ale căror hotărâri influenţează direct viaţa tuturor românilor.
De exemplu, Ministerul Economiei dirijează compania Hidroelectrica, liderul producătorilor de energie din ţară, cu o cotă de piaţă de 30,2%. La fel şi Nuclearelectrica, care produce peste 18% din curentul electric consumat sau Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, care a avut anul trecut al doilea profit brut din ţară, după Pe­trom: 540 milioane de euro. Pe lista companiilor păstorite de Ministerul Economiei se mai află Termoelectrica, Electrica, Casa de Economii şi Consemnaţiuni sau Fondul Proprietatea care deţine active de 4 miliarde de euro.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Varujan Vosganian electrica
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close