Antena 3 CNN Actualitate Cum sunt discriminați românii din Harghita și Covasna de etnicii maghiari. Ce a descoperit jurnalistul Dan Tanasă

Cum sunt discriminați românii din Harghita și Covasna de etnicii maghiari. Ce a descoperit jurnalistul Dan Tanasă

Cum sunt discriminați românii din Harghita și Covasna de etnicii maghiari. Ce a descoperit jurnalistul Dan Tanasă
21 Apr 2017   •   12:17

Românii ajung victime ale discrimării etniei maghiare pe teritoriul propriei ţări. Este un paradox pentru un popor majoritar, dar şi semnalul de alarmă pe care jurnalistul Dan Tanasă îl trage prin publicarea volumului "Uitaţi în Inima României", lansat joi în Capitală.

Jurnalistul prezintă documente alte instituţiilor române care atestă faptul că românii sunt discriminaţi de instituţiile publice finaţate de Guvernul României, dar conduse de etnicii maghiari.

''Cartea prezintă zeci de astfel de cazuri care probează la urma urmei un adevărat fenomen de epurare etnică a românilor din Harghita şi Covasna, fenomen de epurare etnică care are loc acum. În cele două judeţe, românii nu au acces la informaţii în limba română în instituţiile publice finanţate de Guvernul României sau nu sunt angajaţi dacă nu cunosc limba maghiară'', a spus Dan Tanasă la lansarea volumului "Uitaţi în Inima României".

Cartea lansată de jurnalistul Dan Tanasă arată că există şi oraşe în România, conduse de oficiali maghiari, unde românii nu pot sărbători nici Ziua Naţională a României. Asta pentru că nu sunt alocate fonduri pentru organizarea unor astfel de manifestaţii.

''Astăzi vorbim despre o carte remarcabilă, cartea lui Dan Tanasă, despre cei care sunt uitaţi în inima Transilvaniei, despre românii noştri uitaţi printre altfel de cetăţeni români, dar tot de-ai noştri care se simt discriminaţi şi sunt discriminaţi, uneori sunt chiar opresaţi'', a spus Adi Ursu, realizatorul emisiunii ''Previziuni'' de la Antena 3.

Rezumatul cărții "Uitaţi în inima României" este tradus în patru limbi de circulaţie internaţională şi este rezultatul a 8 ani de documentare şi anchetă.

×
Subiecte în articol: dan tanasa
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close