Antena 3 CNN Actualitate 30.000 de oameni din Câmpulung Muscel au rămas fără apă după cutremurul de 5.2 produs joi

30.000 de oameni din Câmpulung Muscel au rămas fără apă după cutremurul de 5.2 produs joi

30.000 de oameni din Câmpulung Muscel au rămas fără apă de joi din cauza cutremurului de 5.2 pe scara Richter care ar fi spart o țeavă importantă de alimentare.

30.000 de oameni din Câmpulung Muscel au rămas fără apă după cutremurul de 5.2 produs joi
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Mariana Zaharia    |    05 Noi 2022   •   17:39

Este vorba despre o conductă de aducțiune care s-a spart. Autoritățile au spus că ar fi fost din cauza cutremurului de 5.2 pe scara Richter produs, joi, în zona seismică Buzău Vrancea.

Oamenii care lucrau la fața locului ne-au povestit faptul că aceste conducte sunt foarte vechi.

Au mai bine de 35 de ani, iar termenul de valabilitate al lucrărilor la sistemul de apă din Câmpulung a expirat în urmă cu 10 ani.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Au mai fost astfel de probleme și anul trecut. În aceste situaţii oamenii se aprovizionau cu apă potabilă de la izvoare, din magazine cumpărau apă plată, iar pentru apă menajeră erau ajutați de către pompierii.

Iată că situaţia se repetă și de data aceasta. Vorbim despre 30.000 de oameni care ar fi afectați de această avarie. Nu există doar municipiul Câmpulung, mai sunt și alte câteva localități care sunt alimentate de aceeași societate.

În ceea ce privește perioada în care s-ar putea rezolva situația, ei bine, tot cei care lucrau în zona avariei ne-au spus că speră ca în această noapte undeva în jurul orei 3 ora 4 aproximativ, să poată să facă probele și să pornească încet apa în așa fel încât mâine dimineață să curgă apă la robinete.

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close