Antena 3 CNN Actualitate Dacian Cioloș: Mă bucur că avem buget. Au fost discuții intense

Dacian Cioloș: Mă bucur că avem buget. Au fost discuții intense

Dacian Cioloș: Mă bucur că avem buget. Au fost discuții intense
de S.T.    |    16 Dec 2015   •   13:30

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri, în plenul celor două Camere, că bugetul reprezintă o responsabilitate comună a Parlamentului şi a Guvernului şi a precizat că speră ca, în 2016, Legislativul să ţină cont de responsabilitatea ce îi revine şi de nevoia de echilibru bugetar.

„Mă bucur că avem buget. Au fost discuții intense. Am lucrat cu materialul pe care l-am găsit la dispoziția noastră în momentul în care Guvernul s-a instalat. Nu puteam face reforme bugetare profunde într-un timp foarte scurt fără să preliclităm stabilitatea bugetară în România”, a spus premierul.

Deputaţii şi senatorii au adoptat, miercuri, bugetul de stat pe 2016 cu 309 voturi "pentru" şi 13 "împotrivă", urmând să dea vot final şi asupra proiectului bugetului asigurărilor sociale.

Bugetul de stat a fost adoptat în procedură de urgenţă, fără ca Parlamentul să aducă mari modificări faţă de forma înaintată spre dezbatere de către Guvern, la sfârşitul săptămânii trecute.

Premierul Dacian Cioloş a spus, după votul final asupra bugetului de stat, că educaţia, sănătatea, cercetarea şi investiţiile au fost priorităţile de care a ţinut cont la elaborarea proiectului de buget. „Am urmărit să punem în aplicare decizii pe care Parlamentul le-a luat și care au fost discutate(…). Am țintit clar obiective pe care acest buget le are și din punct de vedere bugetar și mă gândesc la sănătate, educație și cercetare ”, a spus Dacian Cioloș.

„Sunt conștient că nu este suficient să pui anumite cifre în dreptul unor obiective, ele trebuiesc și executate. Ne vom concetra pe o execuție bugetară care să corespundă cu ceea ce a fost decis astăzi de către Parlament. Vă asigur că vom face toate eforturile care legal și administrative ne sunt permise pentru a asigura o transparență cât mai are a execuției bugetare, a modului în care sunt folosii banii , a modului în care sunt direcționate fondurile, pentru ca cetățenii să știe cum și pe ce se cheltuie banul public”, a adăugat el.



×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş buget buget de stat
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close