Antena 3 CNN Actualitate Dacian Cioloș: Copii români au rămas orfani în urma cutremurului din Italia

Dacian Cioloș: Copii români au rămas orfani în urma cutremurului din Italia

Dacian Cioloș: Copii români au rămas orfani în urma cutremurului din Italia
Sursa foto: Foto: Facebook
29 Aug 2016   •   16:12

Copii români au rămas orfani în urma cutremurului din Italia, a anunţat, luni, premierul Dacian Cioloş, la începutul şedinţei de Guvern în care vor fi luate măsurile de sprijin a românilor afectaţi de seism.

 Premierul a precizat, în debutul şedinţei de Guvern, că va fi adoptată o Hotărâre de Guvern prin care se vor acorda ajutoare de urgenţă pentru rudele românilor decedaţi la cutremur, precum şi pentru rudele care se deplasează din România în Italia.

”Avem deci astăzi pe agenda şedinţei o hotărâre de guvern pregătită de Ministerul Muncii şi de Ministerul de Externe prin care urmează să acordăm ajutoare de urgenţă pentru rudele persoanelor decedate. (...) Vom asigura sprijin şi pentru rudele celor care se deplasează din România în Italia pentru a ajuta persoanele care au fost afectate de această catastrofă”, a declarat Dacian Cioloş.

”Avem, totodată, un ajutor specific pe care îl propunem pentru copiii care au rămas orfani. Înţeleg că sunt astfel de situaţii - persoane care au fost acolo la muncă şi copiii lor au fost în România, vor primi un sprijin financiar din partea Guvernului”, a spus şeful Executivului.

 

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close