Antena 3 Actualitate Dan Diaconescu este acuzat de înşelăciune în cazul privatizării Oltchim

Dan Diaconescu este acuzat de înşelăciune în cazul privatizării Oltchim

03 Oct 2012   •   11:33
Dan Diaconescu este acuzat de înşelăciune în cazul privatizării Oltchim
Sursa foto: Foto: Agerpres

Diaconescu este acuzat că a minţit statul român că ar fi avut 200 de milioane de lei pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni de la combinatul din Râmnicu-Vâlcea.

Plângerea a fost făcută de Remus Vulpescu care şi-a şi dat demisia de la Oficiul Participatiilor Statului şi Privatizării în lndustrie.

"Şeful OPSPI, Remus Vulpescu, sesizează, astazi, 3 octombrie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, cu privire la săvârşirea de către numitul Diaconescu Cristian Dan a infracţiunii de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, prin inducerea în eroare a statului român şi a opiniei publice în ce priveşte existenţa la dispoziţia numitului Diaconescu Cristian Dan a sumei de circa 200 milioane de lei necesară pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni deţinut la Oltchim de statul român, prin MECMA - OPSPI", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei

"Intenţia numitului Diaconescu Cristian-Dan, de a deturna procedura de privatizare prin înşelăciune publică şi uz de fals, în scopul de a obţine notorietate şi, eventual, în alte scopuri care urmează a fi stabilite de autorităţi, nu era previzibilă şi nu a putut fi constatată oficial înaintea zilei de 1 octombrie, când activitatea infracţionala a numitului Diaconescu Cristian Dan a şi fost stopată", se spune în comunicatul citat de Mediafax.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close