Antena 3 CNN Actualitate Dan Diaconescu: Iată banii pentru muncitorii de la Oltchim!

Dan Diaconescu: Iată banii pentru muncitorii de la Oltchim!

Dan Diaconescu: Iată banii pentru muncitorii de la Oltchim!
Sursa foto: Foto: Agerpres
de O.P.    |    S.T.    |    01 Oct 2012   •   14:12
Dan Diaconescu mai are doar ziua de azi la dispoziţie să semneze contractul pentru privatizarea Oltchim. Afaceristul a declarat că Guvernul este de vină că nu se semnează contractul. Diaconescu susţine că autorităţile nu au nici un drept să-i ceară să arate că are banii promişi şi ar vrea ca negocierile să fie televizate. Telenovela din jurul Oltchim ar trebui să se termine la miezul nopţii, când expiră termenul pentru semnarea contractului. 

UPDATE 21:00-
Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, la Palatul Victoria, că Guvernul a luat act de anularea licitaţiei pentru vânzarea acţiunilor deţinute de stat la Oltchim şi de faptul că procesul de privatizare a eşuat, fiind necesar acum ca circul din ultimele zece zile să înceteze.

UPDATE 19:10- Dan Diaconescu a intrat în sediul Ministerului Economiei.

UPDATE 19:00- Diaconescu a mers cu banii la Ministerul Economiei, dar i-a fost interzis accesul în parcare. "Nu vor banii noştri", a spus afaceristul.

UPDATE 18:25
- Dan Diaconescu a retras dintr-o bancă din Capitală banii pentru fondul de salarii al angajaţilor Oltchim. Afaceristul a luat nu mai puţin de şapte saci cu bani.

"Sunt bani suficienţi cât să trecem de alageri şi să avem un Guvern responsabil. Sunt bani cât dorea domnul Victor Ponta să dea pentru combinat. În această seară aţi văzut cine este mincinosul(...) Vom dovedi prin aceşti bani că nu am minţit", a declarat Dan Diaconescu, luni, în faţa băncii respective.

Afaceristul a evitat să spună suma pe care a retras-o din bancă, dar a dat asigurări că aceşti bani vor ajunge către salariaţii de la Oltchim şi vor fi suficienţi până la sfârşitul anului.


El a spus că va scoate luni cele trei milioane de euro din conturile sale deschise la OTP Bank şi îi va da salariaţilor înainte de eventuala semnare a contractului cu OPSPI, dacă Guvernul va găsi o soluţie legală în acest sens.
   
În plus faţă de cele 45 de milioane de euro din oferta pentru pachetul majoritar de acţiuni al combinatului, există o posibilă finanţare de 91 de milioane de dolari, prin Eximbank, a declarat Diaconescu.
   
El a spus că şeful OPSPI, Remus Vulpescu, i-a cerut vineri seara să ateste existenţa banilor printr-un extras de cont în original, autentificat, dar că acesta este imposibil de adus până la finalul week-end-ului, şi că de altfel reprezentanţii Oficiului nu au dorit să continue negocierile în zilele de sâmbătă şi duminică.


   
Diaconescu a afirmat că s-a întâlnit sâmbătă la un hotel din Bucureşti cu reprezentanţi ai unor investitori şi cu persoane care ar urma să administreze Oltchim, aceştia sfătuindu-l să nu semneze contractul pentru Oltchim în condiţiile cerute de OPSPI.
   
Diaconescu a mai arătat că la un moment dat în timpul negocierilor Vulpescu şi-a deschis laptopul şi i-a întrebat pe participanţi ce muzică vor să asculte, punând piese cântate de Tudor Gheorghe, Ilie Micolov şi AC/DC.
   
Vineri seara Diaconescu a susţinut că Guvernul a transmis că nu poate continua negocierile pentru contractul de vânzare a acţiunilor Oltchim atât timp cât nu se face dovada că există suma de 45 de milioane de euro pentru preluarea titlurilor.
   
Dan Diaconescu a câştigat săptămâna trecută licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.







×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close