Dan Diaconescu s-a întors în ţară. Unde a fost afaceristul şi ce planuri are pentru salvarea Oltchimului

de D.D.    |    26 Sep 2012   •   13:54
Dan Diaconescu s-a întors în ţară. Unde a fost afaceristul şi ce planuri are pentru salvarea Oltchimului Galerie foto (6) Foto: Agerpres
UPDATE - Dan Diaconescu s-a întors în ţară. Patronul de televiziune spune că a avut mai multe întâlniri cu partenerii săi pentru a salva Oltchimul şi că va pleca din nou în străinătate pentru alte discuţii şi negocieri. Contractul pentru privatizarea combinatului îl va semna atunci cand Executivul va accepta condiţiile sale, susţine Diaconescu

"Nu trebuia să mă aşteptaţi atât de mult, că nu sunt nici preşedinte nici prim-ministru. Sunt un simplu jurnalist din Caracal care vrea să salveze Oltchimul"

Referitor la privatizarea Oltchim, Dan Diaconescu a spus că "este singura privatizare care e câştigată  de cel care nu dă şpagă".

De la aeroport, Dan Diaconescu a plecat spre ambasada Statelor Unite, unde, potrivit avocatului său, are programată o întâlnire.

Când va putea primi Oltchim bani de la Guvern şi cât de mare ar putea fi suma


UPDATE
-Premierul Victor Ponta îl ameninţă cu demiterea pe şeful Privatizărilor, Remus Vulpescu. Declaraţia a fost făcută de primul ministru la începutul şedinţei de Guvern, după o întâlnire cu şeful SIE Teodor Meleşcanu.

"Vă rog ca, până săptămâna viitoare, să ne prezentaţi soluţia juridică pentru acest program"
, a declarat premierul.

UPDATE
- Dan Diaconescu va reveni în ţară miercuri în jurul orei 13.00, cu o cursă aeriană de la Viena, pentru a continua discuţiile cu autorităţile române privind privatizarea Oltchim, au declarat surse oficiale citate de Mediafax.  Dan Diaconescu a părăsit luni România, cu o cursă aeriană spre München (Germania).

UPDATE -La ministerul economiei, ar trebui să înceapă negocierile pentru semnarea contractului de privatizare al Oltchim însă Dan Diaconescu nu a ajuns deocamdată în ţară. El va fi  reprezentat de avocaţii săi la discuţii.


Diaconescu mai are timp până luni să prezinte banii promişi pentru combinat, chiar dacă şi-a încălcat deja unele dintre angajamentele făcute în oferta de cumpărare. Dacă nici pe 1 octombrie nu se va semna contractul de privatizare, Guvernul va schimba conducerea Oltchim şi va pune în aplicare un plan de urgenţă.

UPDATE -
Şeful Serviciului de informaţii externe, Teodor Meleşcanu a discutat cu premierul la Guvern despre situaţia Oltchim, susţin surse guvernamentale.

Sute de angajaţi de la Oltchim au reluat protestele în această dimineaţă. Oamenii spun că nu mai au speranţe, în condiţiile în care activitatea combinatului este oprită, iar ei nu şi-au primit nici acum salariile pe luna august."Am protestat până acum o săptămână, am intrat şi în greva foamei, au zis că ne ajuta, dar uitaţi-vă unde am ajuns. Vom rămâne să protestăm până când se va relua producţia. Mâine se încheie şi reviziile, curent electric nu mai avem, de lucrat nu se lucrează, iar noi aşteptăm banii pe august şi septembrie. Suntem disperaţi, sunt proteste pe termen nelimitat!", a afirmat un protestatar, citat de Mediafax.

Liderul protestatarilor, Corneliu Cernev, spune că salariaţii de la Oltchim nu mai au încredere în guvernanţi şi că oamenii şi-au pierdut toate speranţele.

 "Nu mai avem încredere nici în planurile lui Dan Diaconescu, nici în cei de la Guvern, care au spus că ne ajută cu fonduri, cu credite, cu salariile restante. Am reluat protestele pe platformă, vrem ca acest combinat să mai aibă viitor. Acum combinatul nu are nici un viitor", a declarat Corneliu Cernev.

Oamenii spun că vor renunţa la proteste doar în momentul în care va fi reluată producţia combinatului, iar ei îşi vor primi salariile restante.În timp ce la Bucureşti se negociază privatizarea, combinatul merge în pierdere. În fiecare zi în care nu produce, pierde în jur de 200.000 de mii de euro, pierderi care se adaugă la datoriile de peste 700 de milioane de euro.

Dan Diaconescu este aşteptat până luni cu banii promişi pentru Oltchim, chiar dacă şi-a încălcat deja unele dintre angajamentele făcute în oferta de cumpărare.  Dacă nici pe 1 octombrie nu se va semna contractul de privatizare, Guvernul va schimba conducerea Oltchim şi va pune în aplicare un plan de urgenţă.

Ministrul Economiei dă asigurări că activitatea combinatului va fi repornită in cel mult două săptămâni. Potrivit estimărilor făcute de Daniel Chiţoiu, până la sfârşitul lunii octombrie, se vor intoarce la lucru peste trei mii de angajaţi ai Oltchim.Alegeri 2020
Alegeri 2020
Parteneri
x close