Antena 3 CNN Actualitate Dana Grecu, scrisoare către prima doamnă. "Daţi un semn! Aprindeţi lumina! E timpul!"

Dana Grecu, scrisoare către prima doamnă. "Daţi un semn! Aprindeţi lumina! E timpul!"

Dana Grecu, scrisoare către prima doamnă. "Daţi un semn! Aprindeţi lumina! E timpul!"
22 Iul 2015   •   11:21

Revoltată de cazul fetei violate din Vaslui, Dana Grecu a scris pe Facebook a "scrisoare scurtă către prima doamnă".

"Dna Carmen Iohannis,

Sunt un ziarist modest, uşor pătimaş. Sincer cu oamenii cărora ma adresez. Sincer, cu orice preţ. Am doi copii. Nu- s meritul meu. Aşa a vrut Dumnezeu. Mă simt încurcată şi dezarmată. Doamna Iohannis, aş vrea să mă sfătuiţi cum să le spun copiilor mei că, în ţara în care dumneavoastră sunteţi prima doamnă, o fată este violată iar violatorii sunt liberi pe străzi. Şi, peste toate, ca dumneavoastră tăceţi. De fapt, durerea mea este ca dumneavoastră tăceţi. Ca aveţi puterea să vă revoltaţi şi nu o faceţi. Că revolta dumneavoastră ar putea ghida o naţie spre decenţă şi dreptate. Ca un far. E furtună, doamnă Iohannis, în ţara în care dumneavoastră nu vreţi să fiţi far! Prima doamna trebuie să vrea mai mult de la ea decât o garderobă înţesată cu haine de plimbat prin lume! Vă implor, ieşiţi din garderobă! Daţi un semn! Aprindeţi lumina! E timpul!"

Pentru noi, solidaritatea nu este doar un simplu cuvânt. De-a lungul a 10 ani, Antena 3 a fost de partea celor nedreptătiţi, de partea celor care au avut de suferit în urma acţiunilor politice sau din justiţie. De aceea, începând de azi, veţi observa că prezentatorii şi moderatorii de la Antena 3 poartă o cocardă albă. Este un semn de solidaritate cu victima celor şapte violatori din judeţul Vaslui, pe care justiţia i-a eliberat şi, mai mult, tânăra a ajuns să fie considerată vinovată în comunitate. Este un semn de solidaritate cu Mariana Rarinca, femeia care a stat după gratii 6 luni după care a fost declarată nevinovată. Este un semn al empatiei noastre cu victimele unor judecători şi procurori care se dovedesc corupţi, unelte jalnice ale regimului Basescu!

Vă invităm, ca de atâtea ori, să ne fiţi alături! Confecţionaţi-vă cocarde albe şi purtaţi-le la muncă, pe stradă, în mijloacele de transport. Arătaţi că vă pasă de suferinţa semenilor voştri şi fortaţi-i pe cei care pot să ia decizii să fie corecţi! Distrugerea vieţilor unor semeni trebuie să înceteze. Noi, cei de la Antena 3, vom ieşi din nou pe stradă, vă vom dărui cocarde şi vă vom explica de ce solidaritatea românilor va deveni o armă împotriva nedreptăţii!


×
Parteneri
Surpriză în ultimul sondaj pentru Primăria Bucureşti!
x close