Antena 3 CNN Actualitate Dana Nicolaescu, văduva regretatului cineast: Voi ridica un monument în memoria lui Sergiu

Dana Nicolaescu, văduva regretatului cineast: Voi ridica un monument în memoria lui Sergiu

Dana Nicolaescu, văduva regretatului cineast: Voi ridica un monument în memoria lui Sergiu
de S.T.    |    09 Ian 2013   •   16:40

Dana Nicolaescu, soţia regizorului Sergiu Nicolaescu, a precizat, miercuri, într-un comunicat remis Mediafax, că urna cu cenuşa regretatului regizor a ajuns în posesia sa şi anunţă că intenţionează să ridice un monument în memoria cineastului.

Aceasta a menţionat că monumentul ar urma să fie ridicat până la data de 13 aprilie, când regretatul regizor ar fi împlinit 83 de ani şi că detaliile privind monumentul vor fi comunicate în următoarea lună.
   
Sergiu Nicolaescu s-a stins din viaţă săptămâna trecută, pe 3 ianuarie, la 82 de ani, la Spitalul Elias din Capitală. Trupul său a fost depus la Cercul Militar Naţional, acolo unde, vineri şi sâmbătă, au putut veni pentru un ultim omagiu rudele, colegii şi toţi cei care au dorit să-şi ia rămas bun.

FALS DE IDENTITATE în cazul Nicolaescu. Presupusul fiu al regizorului a folosit datele unui fost ziarist

Trupul neînsufleţit al lui Sergiu Nicolaescu a fost incinerat sâmbătă, la crematoriul Vitan Bârzeşti din Bucureşti, cu onoruri militare, la ceremonia de incinerare participând familia, prietenii şi apropiaţii regizorului.

Pe 12 decembrie 2012, senatorul PSD Sergiu Nicolaescu le mulţumea colegilor din Senat pentru perioada petrecută împreună, precizând că nu a mai candidat pentru un nou mandat deoarece mai are puţini ani de trăit pe care vrea să-i termine în profesia sa.

Filmografia lui Sergiu Nicolaescu - regizor, actor de film, scenarist şi producător de film - cuprinde peste 50 de lungmetraje, dintre care cele mai cunoscute sunt "Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte" (1971), "Cu mâinile curate" (1972), "Osânda" (1976), "Ultima noapte de dragoste", "Nea Mărin miliardar" (1979), "Ciuleandra" (1985),  "Triunghiul morţii" (1999), "Orient Express" (2004), "Supravieţuitorul" (2008).


Citeşte şi:

Dezvăluirile lui Vasile Rotaru, "fiul nelegitim" al lui Sergiu Nicolaescu care ar putea avea dreptul la averea regizorului
   

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close