Antena 3 CNN Actualitate Daniel Morar, din nou şef la DNA

Daniel Morar, din nou şef la DNA

Daniel Morar, din nou şef la DNA
12 Feb 2009   •   12:12

Traian Băsescu a semnat, joi, decretul de reinvestire a lui Daniel Morar ca procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. Morar va rămâne în fruntea direcţiei încă trei ani. Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, anunţa, în august, că va reorganiza DNA, în sensul continuităţii, credibilităţii şi eficienţei instituţionale.
Pe 4 februarie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dat, cu unanimitate, aviz favorabil pentru numirea lui Daniel Morar la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. 2008 a fost unul dificil, sublinia vicepreşedintele CSM, procurorul Bogdan Licu. În 2009, România "aşteaptă raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare în domeniul Justiţiei", motiv pentru care Daniel Morar a fost numit să continue la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Procurorul şef al DNA se numeşte la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul consultativ al CSM, de către preşedintele României.
Daniel Morar a fost numit în august 2005 pentru un mandat de trei ani. Conform legislaţiei în vigoare, el poate fi reînvestit pentru încă un mandat.
Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close