Antena 3 CNN Actualitate Datele care răstoarnă ancheta morții Raisei. Ce viteză avea polițistul când a lovit-o pe trecerea de pietoni

Datele care răstoarnă ancheta morții Raisei. Ce viteză avea polițistul când a lovit-o pe trecerea de pietoni

Apar noi date din raportul accidentului în care a murit Raisa, fetiţa de 11 ani ucisă de maşina unui poliţist.

Datele care răstoarnă ancheta morții Raisei. Ce viteză avea polițistul când a lovit-o pe trecerea de pietoni
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mai 2022   •   10:04

Potrivit anchetatorilor, autoturismul circula cu viteză foarte mare, peste cea maxim admisă în localitate.

Polițistul Popescu a circulat cu 88 km/h atunci când a accidentat fetițele pe trecerea de pietoni. Neatenția, ignorarea semnelor de circulație și viteza excesivă, toate cuprinse în culpa polițistului.

Se mai arată în raport că mașina MAI era corespunzătoare din punct de vedere tehnic.  

”Este primul document oficial care arată ce viteză avea polițistul în momentul accidentului. Polițistul Popescu rula cu peste 88 de km/h, există o abatere de cel puțin 1.5 m deci asta înseamnă că ar fi putut să circule chiar și cu 90 km/h.

Neatenția, ignorarea semnelor de circulație și viteza excesivă au condus la acel accident în care Raisa și-a pierdut viața. Așteptăm raportul INML cu privire la câte zile de recuperare are nevoie Marină pentru a-și reveni complet” ne-a explicat Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei.

 

”Chiar mai devreme am vorbit cu tatăl Raisei și îmi spunea că lui i se pare prea mică viteza stabilită având în vedere cât de afectat era autoturismul și bineînțeles că fetița știm bine că a decedat acolo la fața locului.

Dacă polițistul ar fi circulat cu 69 km/ora ar fi putut să evite accidentul deci acea viteză de aproape 90 de km nu le-a dat nicio șansă fetelor la viață” a mai adăugat avocatul.

 

 

×
Subiecte în articol: Politie Raisa
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close