Antena 3 Actualitate De ce refuză Biserica Ortodoxă Română canonizarea Regelui Mihai? Vezi explicaţia oferită de purtătorul de cuvânt al BOR

De ce refuză Biserica Ortodoxă Română canonizarea Regelui Mihai? Vezi explicaţia oferită de purtătorul de cuvânt al BOR

de S.T.    |    11 Dec 2017   •   14:34
De ce refuză Biserica Ortodoxă Română canonizarea Regelui Mihai? Vezi explicaţia oferită de purtătorul de cuvânt al BOR
Sursa foto: Foto: casa-regala.blogspot.ro

Regele Mihai nu poate fi canonizat, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, duminică, la Antena 3, acesta explicând și de ce nu poate da curs solicitării fostului director al Casei Regale.

„O asemenea solicitare, o canonizare în biserica ortodoxă, poate fi făcută doar în urma respectării unor criterii religioase. Regele Mihai rămâne un model de tată, nu numai al unei familii, dar și al unui popor, e un model exemplar, dar din sfera politică nu putem transpune aceste lucruri în sfera religioasă”, a explicat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, duminică, la emisiunea News Magazine, de la Antena 3.

Răspunsul lui Bănescu vine după ce Dan Bădic, fost director al Casei Regale, a declarat că va propune Patriarhului Daniel canonizarea Regelui Mihai.

×
Subiecte în articol: Vasile Banescu canonizare
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close