Antena 3 CNN Actualitate De Paşte, românii au preferat litoralul bulgăresc. Mai puţin de 1.000 de turişti, în hotelurile din ţară

De Paşte, românii au preferat litoralul bulgăresc. Mai puţin de 1.000 de turişti, în hotelurile din ţară

De Paşte, românii au preferat litoralul bulgăresc. Mai puţin de 1.000 de turişti, în hotelurile din ţară
Sursa foto: litoral
21 Apr 2009   •   10:56

Românii şi-au petrecut, într-adevăr, sărbătorile pascale la mare. Însă, pe litoralul bulgăresc, nu pe cel din ţara noastră. Cele 10.000 de persoane care au luat cu asalt litoralul românesc, aşa cum a declarat ministrul Transporturilor, Elena Udrea, nu s-au cazat la hotelurile de pe litoral şi nici nu au aglomerat autostrada.

Potrivit Evenimentul Zilei, din cele 8.500 de locuri disponibile în spaţiile de cazare de pe litoral, au fost rezervate numai 1.000.

Duminică, staţiunea Mamaia a fost plină datorită concertului susţinut de Goran Bregovic. Autorităţile au estimat că aproximativ 10.000 de oameni au participat la concert.

Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Agenţiilor de Turism, susţine că 8.000 de români şi-au petrecut Paştele pe plajele din Bulgaria şi circa 11.000 pe cele din Grecia. Concluzia: românii au petrecut Paştele la mare, dar nu în România.

În timp ce ministrul turismului a fost încântat de înghesuiala produsă de concertul lui Goran Bregovici, hotelierii nu au fost atât de entuziasmaţi în perioada sărbătorilor. Hotelurile de pe litoralul românesc au avut un grad de ocupare de numai 60%.

Informaţiile provenite de la autorităţile rutiere au confirmat şi ele lipsa turiştilor pe litoralul românesc. Poliţiştii s-au confruntat cu probleme nu pe A2 (Bucureşti ? Constanţa), cum era de aşteptat, ci pe DN 6 (Bucureşti ? Giurgiu). Asta pentru că aproximativ 19.000 de români şi-au petrecut Paştele pe litoralul bulgăresc, intrând în ţară prin vama Giurgiu.

În speranţa că-i vor convinge pe români să-şi petreacă vacanţele în ţară, ministerul Turismului a început deja promovarea campaniei care va însoţi deschiderea oficială a litoralului. ?În timpul concertului lui Bregovic am afişat un teaser al campaniei de săptămâna viitoare. Este vorba despre "Romania, the land of choice", respectiv ?România, tărâm ales?, a declarat pentru Evenimentul Zilei, Ştefan Lungu, director de comunicare în Ministerul Turismului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: turisti romani
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close