Antena 3 CNN Actualitate Decizie fără precedent: numărul coroanelor pentru înmormântări, limitat

Decizie fără precedent: numărul coroanelor pentru înmormântări, limitat

Decizie fără precedent: numărul coroanelor pentru înmormântări, limitat. Dacă această măsură nu va fi respectată, rudele decedatului vor trebui să plătească transportul coroanelor până la groapa de gunoi

Decizie fără precedent: numărul coroanelor pentru înmormântări, limitat
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    12 Iun 2022   •   09:47

Decizie șocantă luată de Administraţia cimitirelor din Târgu Mureş. Pe mormintele celor decedaţi, rudele si apropiaţii nu vor putea depune mai mult de 8 coroane.

In plus, dacă această măsură nu va fi respectată, rudele decedatului vor trebui să plătească transportul coroanelor până la groapa de gunoi.

Bisericile comunității maghiare au decis la unison să limiteze numărul coroanelor care vor fi acceptate la o înmormântare. Hotărârea a împărțit comunitatea în două tabere.

Dacă unii oameni spun că nu li se pare normală o astfel de decizie, pentru că este o obișnuință oferirea de astfel de coroane ca ultim omagiu, alții spun că decizia este bună din mai multe privințe, inclusiv din punct de vedere financiar.

Decizia Administrației parohiilor a fost luată după modelul occidental, unde doar familia celui decedat aduce coroane de flori.

Potrivit hotărârii, pe un loc de mormânt pot fi depuse maximum 8 coroane. Familiile care nu vor să limiteze numărul acestora, vor trebui să plătească taxa de curățare.

Hotărârea va fi aplicată începând din luna iulie în cimitirele ce aparțin confesiunilor maghiare.

×
Subiecte în articol: coroane inmormantari
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close