Antena 3 CNN Actualitate Deputatul PNL Grigore Crăciunescu, condamnat definitiv la un an și 10 luni închisoare cu suspendare

Deputatul PNL Grigore Crăciunescu, condamnat definitiv la un an și 10 luni închisoare cu suspendare

Deputatul PNL Grigore Crăciunescu, condamnat definitiv la un an și 10 luni închisoare cu suspendare
de S.T.    |    28 Mar 2016   •   16:45

Deputatul PNL Grigore Crăciunescu a fost condamnat definitiv luni de Înalta Curte de Casație și Justiție la un an și 10 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, el fiind acuzat că a acordat, pe vremea când era primar al municipiului Pașcani, contracte unor firme în care fiul său era acționar principal sau administrator.

Inițial, Grigore Crăciunescu a fost condamnat în iunie 2014 de instanța supremă la doi ani și șase luni închisoare cu suspendare, pedeapsă redusă acum de un complet de cinci judecători la un an și 10 luni închisoare cu suspendare. În plus, termenul de încercare a fost redus de la șapte la patru ani, informează Agerpres.

De asemenea, instanța a înlăturat aplicarea pedepsei complementare constând în interzicerea exercitării unor drepturi civile (dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, dreptul de a ocupa funcția de primar ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii).

Grigore Crăciunescu a fost trimis în judecată în octombrie 2013 de procurorii Parchetului General pentru conflict de interese.

Procurorii susțin că liberalul, în calitate de primar al municipiului Pașcani, a perfectat nouă acte juridice cu societăți comerciale (în cadrul uneia dintre acestea activând până la momentul dobândirii calității de primar) al căror reprezentant legal era fiul său, realizându-se, astfel, un folos material pentru acesta, la diferite intervale de timp.

Grigore Crăciunescu a fost primar al municipiului Pașcani în perioada 2008 — 2012.

×
Parteneri
Buletinele cu cip, gratuite. Cum beneficiază românii de ele şi care sunt noile schimbări la cărțile electronice de identitate
x close