Antena 3 CNN Actualitate Destinaţiile preferate de români pentru sărbătorile de iarnă. Prețul unui sejur de trei nopți de cazare la munte, de Crăciun sau Revelion

Destinaţiile preferate de români pentru sărbătorile de iarnă. Prețul unui sejur de trei nopți de cazare la munte, de Crăciun sau Revelion

Hotelierii din zonele montane au introdus diverse oferte pentru românii dornici să se bucure de zăpadă pe pârtiile de schi, cel puțin în acest an.

Destinaţiile preferate de români pentru sărbătorile de iarnă. Prețul unui sejur de trei nopți de cazare la munte, de Crăciun sau Revelion
Sursa foto: Getty Images I emicristea
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Noi 2023   •   12:00

În Predeal, un pachet turistic pentru mini-vacanța de 1 Decembrie, cu o durată de trei nopți, variază între 1.517 lei/persoană/sejur la un hotel de 4 stele și 838 lei/persoană/sejur pentru un hotel de 3 stele, incluzând cină tradițională.

În Băile Felix, tot pentru mini-vacanța de 1 Decembrie, tarifele se situează între 1.403 lei/persoană/sejur la un hotel de 4 stele, cu pensiune completă și băuturi incluse, și 911 lei/persoană/sejur pentru un pachet de trei nopți cu demipensiune.

Pentru perioada Crăciunului, un sejur de trei nopți în Sinaia variază între 1.607 lei/persoană/sejur la un hotel de 4 stele, incluzând masă festivă de Crăciun și cină tradițională, și 728 lei/persoană/sejur la un hotel de 3 stele.

La mare căutare pentru sărbătorirea Revelionului se află Delta Dunării, unde un pachet turistic variază între 1.306 lei/persoană/sejur, incluzând cină festivă și acces la facilitățile resortului, pentru un hotel de 5 stele, și 1.768 lei/persoană/sejur pentru un hotel de 3 stele, oferind pensiune completă, băuturi și foc de tabără.

Citește și: Carnea de porc se scumpește în prag de sărbători. Prețul pe care îl vor plăti românii pentru un kilogram în perioada următoare

Pentru Revelion în zona montană, în Poiana Brașov, tarifele încep de la 1.415 lei/persoană/sejur la o unitate de 3 stele, oferind mic dejun, și pot ajunge la 5.691 lei/persoană/sejur pentru cazare într-o suită cu cină festivă, premii, muzică live și numeroase surprize.

Stațiunile balneo și cele montane consacrate sunt extrem de căutate, cu 65% din vânzări pentru balneo, datorită creșterii interesului pentru turismul de sănătate și pachetele de servicii complete, și 20% pentru zona montană.

Cele mai populare trei stațiuni balneo pentru vacanța de iarnă, conform turiștilor BIBI Touring, care au implementat conceptul "Înscrieri Timpurii" în România, sunt Băile Felix, Călimănești Căciulata și Băile Balvanyos, cu o creștere de 17% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit Adevărul.ro

În zona montană, principalele vânzări au fost în stațiunile Predeal, Poiana Brașov și Sinaia, înregistrând o creștere de 5% până în prezent.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close