Antena 3 CNN Actualitate Deszăpezirea îi costă pe bucureşteni 10 milioane de euro, anual. Munţii de zăpadă sunt gratis

Deszăpezirea îi costă pe bucureşteni 10 milioane de euro, anual. Munţii de zăpadă sunt gratis

Deszăpezirea îi costă pe bucureşteni 10 milioane de euro, anual. Munţii de zăpadă sunt gratis
28 Ian 2010   •   23:47

Bucureştenii plătesc an de an peste 10 milioane de euro pentru a circula bine iarna şi pentru a nu fi sufocaţi de munţii de zăpadă. O sumă importantă pentru care ar trebui să se circule ca la carte în Capitală. Situaţia din stradă ne arată altceva. Se poate şi mai ieftin. Ca la Constanţa.

Iată cum s-au cheltuit la Constanţa până acum peste 100.000 de lei pentru deszăpezire. Atât de bine încât în oraş au apărut munţi de zăpadă care au îngropat maşinile pe marginea drumului. Este o imagine tot mai des întânlită în peisajul urban din Constanţa.

?Când vine Sfântul Soare ies şi ele din zăpadă. Până atunci...?, spune un constanţean. Omul se referă la maşinile vecinilor săi. Unii n-au mai vrut să aştepte dezăpezirea naturală amintită mai devreme şi au pus mâna pe lopată.

Cei peste 100.000 de lei au fost cheltuiţi doar pentru deszăpezirea arterelor principale şi a intersecţiilor importante. Într-un final, autorităţile s-au gândit să-şi respecte până la capăt îndatoririle şi au început să elibereze Constanţa de zăpadă.

Zecile de tone de zăpadă din intersecţiile Constanţei vor fi încărcate în camioane şi transportate în afara oraşului. O operaţiune care va dura însă foarte mult şi care va fi încheiată doar dacă nu mai ninge.

La Bucureşti costurile sunt mult mai mari. Peste 10 milioane de euro care intră în buzunarul patronilor de firme de deszăpezire în fiecare an.

Fiecare sector cheltuie peste două milioane de euro iarna de iarnă. În aceşti bani sunt incluse mai multe operaţiuni. Îndepărtarea zăpezii de pe carosabil, împrăştirea de material antiderapant şi transportul zăpezii în locuri special amenajate.

În această iarnă, cinci din firmele de deszăpezire care se ocupă de Bucureşti au fost amendate pentru că s-au lăsat surprinse de iarnă. Doar sectorul 4 a scăpat.

?Iarna asta a fost mult mai grea decat iernile trecute, pretenţiile au crescut?, a spus Constantin Nicolau, consilier de imagine REBU.

Amenzile primite până acum de firmele de salubritate sunt o nimica toată în comparaţie cu sumele încasate. Au plătit cei 50.000 de lei însă în conturile lor va intra această sumă înmulţită de sute de ori.

Observator

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close