Antena 3 CNN Actualitate Detalii năucitoare. Ce se întâmpla în pensiunile din Costinești în care s-au cazat 30 de tineri suspecți de COVID-19

Detalii năucitoare. Ce se întâmpla în pensiunile din Costinești în care s-au cazat 30 de tineri suspecți de COVID-19

Zeci de tineri din Vaslui, care erau contacţi ai unui caz confirmat cu COVID-19, au ajuns la începutul lunii în Costineşti unde s-au cazat fără forme legale. În urma anchetei făcute de Direcţia de Sănătate Constanţa la Costineşti s-a aflat că în vilele respective nu se respecta nicio măsură COVID-19.

Detalii năucitoare. Ce se întâmpla în pensiunile din Costinești în care s-au cazat 30 de tineri suspecți de COVID-19
de Gabriel Dano    |    05 Aug 2020   •   19:40

Nu se purtau măşti, nu existau marcaje de informare, nu exista un grafic de dezinfecţie al spaţiului, iar la intrări nu erau montate dispensele cu material dezinfectant. Mai mult decât atât, la cele două vile cazarea s-a făcut la negru. Organele de control i-au amendat pe administratorii celor două structuri de cazare cu câte 10.000 de lei şi au interzis desfăşurarea de activităţi turistice în spaţiile respective.

Niciunul dintre cei 30 de tineri nu prezenta simptome COVID-19, au spus medicii, însă până când au fost preluaţi de echipajele SMURD venite din Vaslui, au fost carantinaţi în vilele respective. Proprietarilor vilelor și pensiunii în care au fost cazați tinerii li s-a recomandat efectuarea operaţiunilor de dezinfecţie şi dezinsecţie.

Prefectul de Constanța: Au dat dovadă de iresponsabilitate

Potrivit refectul judeţului Constanţa, George-Sergiu Niculescu, atât tinerii, cât și părinții lor au dat dovadă de iresponsabilitate. "Situaţia acum este sub control şi se efectuează anchete epidemiologice extinse, pentru că aceşti tineri au apucat să petreacă două-trei zile pe litoral. Aştept să văd, în restul sezonului, ceva mai multă responsabilitate din partea turiştilor“, a declarat George-Sergiu Niculescu.

 

×
Subiecte în articol: Costinesti
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close