Antena 3 CNN Actualitate Detalii scandaloase despre controlul de la DNA. Ce spune inspectoarea care a verificat-o pe Kovesi: „Mașinile erau la coafor!”

Detalii scandaloase despre controlul de la DNA. Ce spune inspectoarea care a verificat-o pe Kovesi: „Mașinile erau la coafor!”

Detalii scandaloase despre controlul de la DNA. Ce spune inspectoarea care a verificat-o pe Kovesi: „Mașinile erau la coafor!”
Sursa foto: Foto: colaj luju.ro./Agerpres
18 Oct 2017   •   13:24

Inspectorul care a condus echipa de control la DNA, procurorul Elena Rădescu, a făcut mai multe declarații în exclusivitate pentru Antena 3 în legătură cu modul în care a decurs această verificare, precum și în ce relații este cu Laura Codruța Kovesi.

”Toţi au omis să spună că dumneaei a răspuns exact de secţiile pe care eu le-am verificat. Este pentru prima dată când merg într-un control la dumneaei. A fost prima dată când am controlat-o. O singură lucrare am avut pe DNA. În rest, nu am fost niciodată, nu am discutat anterior, nu am fost în niciun control. Nu am cunoscut-o. Eu am avut discuții cu dânsa pentru a lămuri niște aspecte, i-am pus întrebări legate de lămurirea unor aspecte. Nu poți să te duci în control la cineva, să-i controlezi subalternii, fără să întrebi șeful”, a spus Elena Rădescu.

Elena Rădescu: „Mașinile erau la coafor, nu aveam cu ce merge”

Inspectoarea a explicat, la Antena 3, motivul pentru care a mers cu mașina trimisă de Laura Codruța Kovesi să o controleze, la sediul DNA.

”La ora 15, pentru că acesta a fost singurul control care s-a efectuat într-un termen foarte scurt de la data dispunerii. Adică, s-a dispus controlul pe 3 și pe 17 trebuia să înceapă... De obicei, pentru asemenea controale se acordă un termen de cel puțin o lună de zile. Aici s-au acordat două săptămâni. Când s-a emis ordinul am anunțat că trebuie să comunicăm ordinul cu obiectivele de control, pentru că nu aveau timpul material să pregătească documentele. Și atunci, la ora aceea, 14, 15, nu mai era nicio mașină de la Inspecție (Inspecția Judiciară). Am sunat: Doamnă, s-a emis ordinul. Și atunci dumneaei a spus: Vă trimit o mașină să aduceți ordinul, să văd și eu ce pregătesc. (...) Nu am avut nicio mașină, că mașinile noastre mergeau la coafor și nu mai știu unde...”, a spus procurorul Elena Rădescu.

Coordonatorul echipei de control la DNA, Elena Rădescu, şi-a prezentat joi, în cadrul Secţiei pentru procurori a CSM, punctul de vedere privind Raportul IJ după controlul efectuat. 

Pe 6 octombrie, DNA a publicat concluziile raportului de control al Inspecţiei Judiciare în care se arată că procurorul-şef Laura Codruţa Kovesi a construit sentimentul de credibilitate şi respect al legii, dând instituţiei prestigiu şi putere şi are calităţile necesare pentru a-şi exercita în continuare funcţia de conducere. Potrivit sursei citate, Kovesi a reuşit să eficientizeze activitatea DNA, rezultatele regăsindu-se în statisticile pe anul 2016 şi primul semestru al anului 2017 atât la nivelul întregii unităţi, cât şi la nivelul secţiilor şi serviciilor. Totodată, în concluziile raportului IJ se menţionează că Laura Codruţa Kovesi a format un colectiv omogen, pe care l-a transformat într-o echipă capabilă de performanţe, a cultivat lucrul în echipă, a implementat loialitatea şi a anticipat nevoile colectivului. 

Pe de altă parte, potrivit raportului Inspecţiei Judiciare, Kovesi a obstrucţionat verificările la instituţia pe care o conduce, refuzând să pună la dispoziţie dosarele procurorului Mihaiela Iorga Moraru, însă concluzia este contestată atât de trei inspectori judiciari care au făcut parte din echipa de control, cât şi de DNA.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close