Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluire şoc în cazul artistului Ion Lucian. Acesta ar fi murit de gripă porcină

Dezvăluire şoc în cazul artistului Ion Lucian. Acesta ar fi murit de gripă porcină

Dezvăluire şoc în cazul artistului Ion Lucian. Acesta ar fi murit de gripă porcină
Sursa foto: foto: Intact Images
02 Apr 2012   •   20:26

Lumea teatrului a rămas fără replică! Nu povara celor 88 de ani l-ar fi doborât pe maestrul Ion Lucian. Ci gripa porcină. Soţia artistului a mărturisit la priveghi că virusul i-ar fi scurtat zilele actorului. Tot cu ochii în lacrimi, femeia regretă că soţul ei nu a primit o stea pe aleea artiştilor din Capitală.

Suferinţa actriţei pentru maestrul ei îi aduce în minte fiecare clipă de amărăciune. Este convinsă că Ion Lucian mai avea câteva pagini de jucat în scenariul vieţii.

Medicii nu confirmă. Nici nu infirmă. Au semnat un acord de confidenţialitate. După dispariţia prematură a lui Toni Tecuceanu, de acum doi ani, marele Ion Lucian ar fi al doilea actor pe care virusul îl doboară.

Dacă statul de azi i-a furat liniştea, statul de ieri i-a furat realizarea. În 1972, la 8 ani după ce a fondat şi condus Teatrul Ion Creangă, Ion Lucian a fost dat la o parte.

Imediat după revoluţie, maestrul a adus pe lume încă un teatru. Excelsior. Pentru el a muncit şi pentru el s-a luptat cu birocraţia în ultimul sfert de viaţă.

Anul trecut, marea sală a teatrului Excelsior a fost finalizată. Piesa vieţii lui Ion Lucian intra în ultimul act.

Sufletul lui Ion Lucian a ajuns deja pe scena veşniciei. Trupul său va fi înmormântat mâine pe Aleea Artiştilor din Cimitirul Bellu.



×
Subiecte în articol: gripa porcina cimitirul bellu
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close