Antena 3 CNN Actualitate DIICOT, obligat să-i plătească 18 lei unui cunoscut jurnalist din România. Care este motivul

DIICOT, obligat să-i plătească 18 lei unui cunoscut jurnalist din România. Care este motivul

DIICOT a fost obligat în instanță să-i plăteasc jurnalistului Dan Tanasă 18,35 de lei cheltuieli de judecată.

DIICOT, obligat să-i plătească 18 lei unui cunoscut jurnalist din România. Care este motivul
15 Ian 2020   •   17:38

"Curtea de Apel Brașov a admis astăzi, 15 ianuarie, recursul meu împotriva sentinței Tribunalului Covasna care a refuzat să-mi acorde cheltuieli de judecată în procesul pe care l-am deschis împotriva conducerii DIICOT pentru refuzul de a comunica informații de interes public.

În luna septembrie a anului trecut Tribunalul Covasna a respins ca rămasă fără obiect o acțiune a mea împotriva conducerii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. DIICOT refuzase timp de mai multe luni să-mi comunice informații de interes public, motiv pentru care l-am acționat în judecată pe Procurorul șef al instituției, la acea dată fiind vorba despre procurorul Felix Bănilă.

DIICOT îmi comunicase informațiile după ce am acționat în instanță (detalii aici) însă Tribunalul Covasna a refuzat să-mi acorde cheltuielile de judecată în cuantum de 9,40 lei reprezentând servicii poștale.

Pentru că nu am fost de acord cu sentința Tribunalului Covasna și pentru că nu am vrut să tolerez bătaia de joc a celor de la DIICOT am formulat recurs împotriva sentinței Tribunalului Covasna.

Astăzi, instanța de control, Curtea de Apel Brașov, mi-a admis recursul și mi-a făcut dreptate. DIICOT este obligat acum, definitiv, să-mi plătească 18,35 lei cu titlu de cheltuieli de judecată", a scris Dan Tanasă, pe blogul său.

×
Subiecte în articol: dan tanasa
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close