Antena 3 CNN Actualitate Un director din Primăria Capitalei a fugit din clădire de teama DNA, când au venit procurorii la percheziţii

Un director din Primăria Capitalei a fugit din clădire de teama DNA, când au venit procurorii la percheziţii

Directorul unei instituţii din Primăria Capitei a fugit din clădire, joi, atunci când a văzut că procurorii vin să facă percheziţii. 

Un director din Primăria Capitalei a fugit din clădire de teama DNA, când au venit procurorii la percheziţii
Sursa foto: Facebook Primaria Bucuresti
de Georgiana Murgilă    |    20 Ian 2022   •   14:39

Este vorba de Edmond Niculușcă, detaşat acolo din poziţia de consilier personal al lui Nicuşor Dan. 

De altfel, potrivit surselor, procurorii verifică toate angajările făcute de primar de când a preluat mandatul, existând suspiciunea unor înţelegeri ilegale pentru numirea unor persoane în funcţie. 

DNA a descins în biroul primarului Capitalei, joi, chiar în timp ce Nicuşor Dan era la conferinţa de presă pe tema grevei din transportul în comun. 

Cei de la DNA erau joi după-amiază încă în sediul primăriei, unde au verificat mai multe birouri, inclusiv cel al primarului general, Nicuşor Dan, dar şi de la Economic şi Resurse umane.

Procurorii au preluat mai multe documente care au legătură cu angajările din perioada 1 noiembrie 2020 - 31 august 2021 şi delegările pe diverse instituţii din subordinea primăriei, acolo unde erau posturi vacante.

Potrivit unor informaţii pe surse, ar exista suspiciuni cu privire la trei persoane care ar fi fost angajate pe poziţii importante la Primăria Capitalei, la diferite departamente, aşa încât acestea ar fi fost somate de anchetatori să nu şteargă documente aflate în calculatoare, pentru că riscă acuzaţii de natură penală, distrugând astfel probe.

Odată cu apariţia procorurilor DNA, unul dintre directori a fugit, dar nu se ştie în acest moment dacă el este vizat de vreo anchetă sau a avut vreo urgenţă. 

Astăzi vor fi chemate la audieri mai multe persoane care au legătură cu aceste anchete, inclusiv martori. Este posibil chiar ca Nicuşor Dan să fie chemat la audieri la DNA, chiar dacă pe numele lui nu există nicio acuzaţie.
 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close