Antena 3 CNN Actualitate Discriminare la nivel înalt! CNCD a amendat Guvernul și Ministerul Muncii cu 7.000 de lei

Discriminare la nivel înalt! CNCD a amendat Guvernul și Ministerul Muncii cu 7.000 de lei

Discriminare la nivel înalt! CNCD a amendat Guvernul și Ministerul Muncii cu 7.000 de lei
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
14 Sep 2016   •   15:45

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a dat miercuri două amenzi de câte 7.000 lei Guvernului şi Ministerului Muncii întrucât suma alocată pentru acordarea de servicii sociale persoanelor cu dizabilităţi în instituţii de stat era cu mult mai mare decât cea direcţionată pentru aceleaşi servicii prestate de ONG-uri.

Potrivit actualei legislaţii, se acordă 1.617 lei/lună/persoană cu dizabilitate dacă serviciul se oferă de către o instituţie de stat, respect 175 lei/lună/persoană cu dizabilitate dacă serviciul se oferă de către o organizaţie nonguvernamentală.

"Reprezintă discriminare şi încalcă dreptul de a primi prestări de servicii sociale în condiţii de egalitate, la demnitate a beneficiarilor în conformitate cu art. 2, alin 1, art. 2, alin. 4 şi art. 15 din O.G. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare", se arată într-un comunicat al CNCD.

Colegiul director al instituţiei precizează că standardele de calitate ale celor foruri sunt identice, fiind stabilite şi controlate de autorităţile statului, organizaţiile nonguvernamentale sunt persoane juridice non-profit şi serviciile oferite de stat nu au o acoperire teritorială şi diversificată în momentul de faţă, iar statul este responsabil pentru acordarea, respectiv finanţarea serviciilor sociale.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close