Antena 3 CNN Actualitate Discuţii fără rezultat la Ministerului Finanţelor. Sindicaliştii ameninţă cu noi greve

Discuţii fără rezultat la Ministerului Finanţelor. Sindicaliştii ameninţă cu noi greve

Discuţii fără rezultat la Ministerului Finanţelor. Sindicaliştii ameninţă cu noi greve
Sursa foto: Bogdan Hossu si Gheorghe Pogea
27 Feb 2009   •   12:38

Întâlnire fără nicun rezultat concret la Ministerul Finanţelor, între sindicalişti şi conducerea Ministerului. Sindicaliştii nu sunt de acord cu planurile Guvernului de a elimina aproape 20 de sporuri şi indemnizaţii pentru toate categoriile de personal. Ei ameninţă că vor da statul în judecată şi că vor ieşi în stradă dacă acest lucru se va întâmpla.
Guvernul doreşte ca stimulentele, salariile de merit şi primele acordate până acum angajaţilor din sistemul bugetar să nu mai fie acordate. Intenţia Executivului nu este, însă, pe placul sindicaliştilor.
Preşedintele Sed Lex, Vasile Marica, spune că nu s-a discutat cu membrii Executivului despre diminuarea sporurilor. În plus, el nu este de acord ca funcţionarii publici să fie daţi afară.
Ordonanţa Guvernului îi vizează şi pe angajaţii din învăţământ. Reprezentanţii sindicaliştilor spun că nu vor accepta să nu mai primească salariu de merit sau sporul de 100 de euro. Ei ameninţă chiar şi cu greva generală.
Discuţiile purtate între sindicalişti şi cei de la Ministerul de Finanţe s-au oprit la principii şi, în consecinţă, cele două părţi au decis să aibă o nouă întâlnire săptămâna viitoare.
Antena 3

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close