Antena 3 CNN Actualitate DNA a pus sechestru pe o casă a lui Miron Mitrea din cartierul Cotroceni

DNA a pus sechestru pe o casă a lui Miron Mitrea din cartierul Cotroceni

DNA a pus sechestru pe o casă a lui Miron Mitrea din cartierul Cotroceni
10 Dec 2008   •   17:11

Chiar în ziua în care preşedintele Traian Băsescu l-a nominalizat pe Theodor Stolojan pentru funcţia de premier, procurorii DNA au pus sechestru pe un imobil al lui Miron Mitrea (PSD), potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax. Imobilul se află în cartierul Cotroceni. Decizia sechestrului a fost luată în dosarul în care Miron Mitrea este cercetat pentru modul în care s-au executat lucrările la locuinţa mamei sale din Voluntari.
Dosarul lui Miron Mitrea va fi trimis instanţei de judecată. Din acest motiv, s-a pus sechestru asupra imobilului din strada Doctor Lister 65, achiziţionat în 2004. Aceasta este o măsură care se ia în toate cazurile în care procurorii constată un prejudiciu adus statului, pentru a putea recupera eventualele pagube.
Referitor la sechestru, Miron Mitrea a declarat:"Da, mi s-a pus ieri sechestru. Este războiul meu vechi cu procurorii. Am trimis avocaţii să discute."
Potrivit cercetărilor DNA, în perioada 2001-2002 Miron Mitrea a pretins şi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite în valoare de peste 5,2 miliarde de lei vechi, constând în contravaloarea unor lucrări de construcţii executate de SC Conimpuls SA Bacău, SC Vertcon S.A. Bacău şi S.C. Regal Glass SRL Bacău la imobilul din Pipera, Strada Erou Iancu Nicolae nr. 37 D, comuna Voluntari, judeţul Ilfov, proprietate a mamei demnitarului.
În schimbul acestor foloase, Mitrea şi-ar fi folosit autoritatea ca ministru al Transporturilor pentru a o numi pe Irina Jianu în funcţia de inspector şef adjunct la Inspectoratul de Stat în Construcţii. Pe 13 august, Camera Deputaţilor a respins solicitarea DNA de avizare a începerii urmăririi penale în cazul lui Miron Mitrea. La începutul lunii septembrie, Miron Mitrea şi-a prezentat demisia din Camerei Deputaţilor spunând că nu doreşte să se ascundă în spatele imunităţii.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Miron Mitrea urmarire penala
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close