Antena 3 CNN Actualitate DNA acuză „netransparenţa" privatizării ICA

DNA acuză „netransparenţa" privatizării ICA

DNA acuză „netransparenţa" privatizării ICA
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    29 Apr 2014   •   12:21

DNA acuză „netransparenţa" privatizării ICA, deşi în rechizitoriu este prezentată în amănunt procedura urmată, care s-a desfăşurat conform legii, scrie sursazilei.ro.

Publicaţia susţine că anunţul de privatizare a Institului de Cercetări Alimentare (ICA) a fost publicat în ziarul naţional Independent care la acea vreme avea un tiraj de 27.000 de exemplare. În rechizitoriu, însă, procurorii dau un tiraj mult mai mic şi spun că ziarul a fost vândut în doar 200 de exemplare. 

 
Desi procurorii acuză „netransparenţa" procesului de privatizare, tocmai ei descriu în rechizitoriu întreaga procedură prin care a fost anunţată vânzarea acţiunilor de la ICA, scrie sursazilei.ro.

Anunţul de privatizare al Institutului de Cercetări Alimentare a fost publicat în ziarul „Independent", conform Legii 268/2001.
 
"La data de 04.08.2003, A.D.S. a transmis spre publicare, firmei de publicitate SC Focus Advertising SA Bucureşti, anunţul de vânzare a pachetului de acţiuni deţinut la SC ICA SA Bucureşti - anunţ care a fost publicat în ediţia din 06.08.2003 , care a fost tipărit în două ediţii în ziua respectivă" (sursazilei.ro).
 
În rechizitoriu se mai arata că, "DNA acuză că ziarul a fost tipărit în doar 11.420 exemplare din care au fost vândute doar 212, potrivit relaţiilor oferite de distribuitorul publicaţiei SC SRL Bucureşti - editorul publicaţiei" (Sursa: Rechizitoriul DNA).
 
Sursazilei.ro scrie că, de fapt, cotidianul Independent nu era editat de Interpress Sport SRL, ci de Consulting Al Press SRL, Interpress fiind doar o firmă de distribuţie. De fapt, la acea vreme, ziarul Independent era un cotidian naţional, tipărit in 27.000 de exemplare, cu un tiraj mai mare decât al cotidianelor Gardianul, Cronica Română sau Curentul, potrivit Studiului Naţional de Audienţă de Presă.
 
Vânzarea celor 212 exemplare a fost raportată doar de Interpress Sport, deşi cotidianul era distribuit la nivel naţional şi prin Poşta Română, Gemina Press, MT Press şi RODIPET, de unde rezulta că vânzările au fost mult mai mari.

Potrivit documentelor deţinute de Sursa zilei, şi privatizarea gigantului Electroputere Craiova a fost anunţată tot în cotidianul Independent, din data de 6 august 2003. 

×
Subiecte în articol: DNA ICA
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close