Antena 3 CNN Actualitate Foştii primari ai Constanţei, Decebal Făgădău şi Radu Mazăre, trimişi în judecată de DNA

Foştii primari ai Constanţei, Decebal Făgădău şi Radu Mazăre, trimişi în judecată de DNA

Foștii primari Radu Mazăre și Decebal Făgădău, au fost trimiși în judecată de DNA într-un nou dosar de abuz în serviciu.

Foştii primari ai Constanţei, Decebal Făgădău şi Radu Mazăre, trimişi în judecată de DNA
de Dana Musceleanu    |    21 Oct 2020   •   12:04

Procurorii DNA Constanța anunţă că au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a primarului municipiului Constanţa din perioada 2016-2020, Decebal Făgădău (la data faptelor, viceprimar),  şi a altor şefi din cadrul primăriei.

Făgădău este acuzat de abuz în serviciu deoarece a autorizat construirea unui imobil de lux în staţiunea Mamaia. Nici Radu Mazăre nu scapă de acuzaţii în acest dosar, fiind inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, șase inculpați, funcționari în cadrul Primăriei Constanța, în cursul anului 2013, ar fi reautorizat, în mod nelegal, construirea unui imobil de lux deja ridicat în proporție de 95% pe plaja din Mamaia, pentru care anterior, autorizaţia de construire inițială fusese anulată definitiv şi irevocabil de instanţa civilă, notează Mediafax.

„Pe plaja din staţiunea Mamaia, județul Constanța, în zona centrală a stațiunii, ar fi fost construit, cu nerespectarea dispoziţiilor legale, un imobil în regim P+5E-6E cu destinație cazare și alimentație publică. Imobilul a fost ridicat în baza unei autorizații de construire emise în anul 2009 de primăria municipiului Constanţa. În același an, Primăria municipiului Constanța și societatea constructoare au fost date în judecată de o altă societate comercială care deținea o construcție în imediata vecinătate a noului imobil, cerând anularea autorizaţiei de construire. Prin decizia civilă definitivă pronunțată de Curtea de Apel Constanţa în anul 2012, autorizaţia de construire emisă de Primăria municipiului Constanţa a fost desființată”, arată DNA în rechizitoriu.

 

×
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close