Antena 3 CNN Actualitate Dobriţoiu: Miniştri şi reprezentanţi STS vor fi audiaţi în cazul accidentului aviatic din Apuseni

Dobriţoiu: Miniştri şi reprezentanţi STS vor fi audiaţi în cazul accidentului aviatic din Apuseni

Dobriţoiu: Miniştri şi reprezentanţi STS vor fi audiaţi în cazul accidentului aviatic din Apuseni
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    05 Feb 2014   •   11:48
Update 14.50 - Şefii structurilor asupra cărora se exercită controlul parlamentar al Comisiei pentru Apărare din Senat - Interne, Apărare şi STS - vor fi audiaţi în legătură cu accidentul aviatic din Apuseni, a declarat, miercuri, după şedinţa Comisiei, preşedintele acesteia, Corneliu Dobriţoiu.
 
"Senatorii au fost de acord ca în proxima şedinţă a Comisiei să facem o analiză a cadrului legal care să asigură intervenţia coordonată a instituţiilor statului cu atribuţii de căutare-salvare şi apoi să stabilim un program de audieri în aşa fel încât să creştem, nu numai rolul de control al Comisiei parlamentare, pentru că, în ceea ce priveşte controlul, s-au reţinut unele carenţe", a spus acesta, potrivit Mediafax.
 
Întrebat dacă audierile în cadrul Comisiei se vor face începând de săptămâna viitoare, Dobriţoiu a răspuns negativ.
 
"Nu, pentru că săptămâna viitoare vom face analiza cadrului legal. La solicitarea senatorilor din Comisie s-a dorit extinderea ariei de audieri asupra tuturor şefilor structurilor asupra cărora se exercită controlul parlamentar al Comisiei pentru Apărare, siguranţă naţională şi ordine publică - Interne, Apărare, STS", a spus liberalul.
 
Chestionat dacă vor fi audiaţi şi responsabili de la Ministerul Transporturilor, Dobriţoiu a răspuns: "Transporturi mai puţin, pentru că noi nu avem competenţe asupra domeniului. Am putea face cel mult o solicitare din partea ministrului, fără să aibă caracter obligatoriu, să adresăm o rugăminte, o invitaţie, după ce ne vom fi edificat asupra modului în care celelalte instituţii pe dimensiunea operaţiei de căutare-salvare au acţionat".

__________________________________

Ştirea iniţială 11.48

Preşedintele Comisiei de Apărare din Senat, Corneliu Dobriţoiu, a declarat, miercuri, că membrii Comisiei vor analiza modul în care s-a intervenit pentru salvarea victimelor accidentului aviatic din Apuseni, precizând că va fi abordată inclusiv oportunitatea unei comisii de anchetă.
 
Totodată, el a spus că va cere audieri în cazul tragediei aviatice din Apuseni, pentru că există mari neclarităţi, iar printre cei care vor fi chemaţi în faţa comisiei sunt şi miniştri care ar fi trebuit să gestioneze situaţia.

"Ar putea fi vorba (de o comisie de anchetă - n.r.), depinde şi de voinţa colegilor mei din Comisie şi de speranţele lor ca rezultatele acestei comisii de anchetă să producă ceva substanţă în condiţiile în  care sunt alte anchete care se desfăşoară pe rol, la Parchet, mă refer, sunt analize, evaluări făcute de Corpul de control al premierului", a spus acesta.
 
Potrivit acestuia, aria de audieri ar trebui să fie extinsă în ideea în care membrii Comisiei se pot edifica asupra prevederilor legale şi asupra atribuţiunilor fiecărei instituţii care participă în "spectrul generos al misiunilor de căutare-salvare" şi să vadă în ce măsură au fost duse la îndeplinire atribuţiunile pe care le avea fiecare instituţie.
 
Întrebat despre existenţa unor rapoarte "diferite" din partea ROMATSA şi a Ministerului Transporturilor în care se menţiona că nu au fost transmise corect coordonatele locului accidentului sau că nu era necesară înfiinţarea unui comitet de situaţii de urgenţă pentru că nu se încadra cu normele legale, el a spus că nu poate să emitpă nicio judecată de valoare în legătură cu aceste informaţii.

 





×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close