Antena 3 CNN Actualitate Dr. Craiu: ”Nu lăsați copiii în grijă la bunici!” Semnalul de alarmă în contextul coronavirusului

Dr. Craiu: ”Nu lăsați copiii în grijă la bunici!” Semnalul de alarmă în contextul coronavirusului

Medicul pediatru Mihai Craiu a făcut, în această dimineață, o postare pe o rețea socială, prin care dorește să transmită un semnal de alarmă cu privire la pericolul pe care îl pot reprezenta copiii pentru persoanele în vârstă, în cazul în care cei mici sunt infectați cu COVID-19.

Dr. Craiu: ”Nu lăsați copiii în grijă la bunici!” Semnalul de alarmă în contextul coronavirusului
Sursa foto: pixabay.com
13 Mar 2020   •   08:41

”NU lăsați copiii în grijă la bunici”, este mesajul pe care medicul pediatru dorește să îl transmită părinților. Potrivit medicului, copiii infectați au o simptomatologie ușoară, însă virusul în cazul bătrânilor poate fi letal. 

”Au venit vremurile dificile pe care le anticipam acum 6 săptămâni. A ne văita sau a face crize de afect nu folosește DELOC copiilor noștri.

Vă sugerez să parcurgeți acest articol publicat în una din cele mai prestigioase reviste medicale din lume, NEJM.

Ce spune el?

Că sunt în siguranță copiii noștri, chiar dacă fac boala. Formele de boală descrise de medicii chinezi, deși zgomotoase, au evoluat mult mai puțin grav decat la adulții.

MORALA - acum când sunt înschise școlile, NU lăsați copiii în grijă la bunici.

COVID-19 are contagiozitate maximă cu 1 zi inainte să apară simptomele deci nu e bine să expunem seniorii unor riscuri ce nu pot fi anticipate”, scrie medicul pe rețeaua socială.

×
Subiecte în articol: Mihai Craiu coronavirus copii bunici
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close