Antena 3 CNN Actualitate Pacientul-doctor care s-a vindecat de COVID cu Arbidol, un medicament care nu este autorizat în UE

Pacientul-doctor care s-a vindecat de COVID cu Arbidol, un medicament care nu este autorizat în UE

Un pacient-medic care s-a tratat de COVID cu Arbidol, un antiviral care nu este autorizat în UE, a povestit întreaga experienţă, vineri, la Antena 3.

Pacientul-doctor care s-a vindecat de COVID cu Arbidol, un medicament care nu este autorizat în UE
Sursa foto: Facebook
de Andreea Cigolea    |    19 Mar 2021   •   17:39

Arbidolul este un medicament antiviral pentru tratamentul infecției gripale utilizat în Rusia și China, dar care în prezent nu este autorizat în Uniunea Europeană. Totuşi, la medici ajunge.

Este şi cazul dr. Valentin Răducanu care a apelat la acest mediament şi s-a tratat cu succes de COVID-19.

"Eu am făcut tratamentul cu Arbidol, la mine au apărut acum 20 de zile primele simptome care au debutat cu frisoane şi o stare febrilă.

În a treia zi de la debutul bolii, au început simptomele destul de accentuate, temperatură de 39 grade, frisoane, dureri musculare, ameţeală permanentă. 

Am început tratamentul cu acest medicament din Federaţia rusă. Un comprimat de 200 de mg, la 8 ore, timp de şapte zile. În a patra zi de tratament cu Arbidol, simptomele au dispărut. 

Pe lângă Arbidol, am mai luat Paracetamol în doze de 1.000-1.500 mg pe zi, am luat şi dexametazonă - un antiinflamator fiole şi Algocalmin pentru scăderea temperaturii", a spus medicul Valentin Răducanu, vineri, la Antena 3.

"Din a treia zi de Arbidol, simptomele s-au redus în proporţie de 70-80%", a adăugat medicul.

În plus, dr. Răduceanu spune că a mai luat vitamina C 2000 de mg pe zi, vitamina D 3000 de unităţi pe zi.

"E foarte important să ne ia şi un anticoagulant, de exemplu o aspirină, ca să nu dezvoltăm trombi, şi să bem foarte multe lichide", a specificat dr. Valentin Răducanu.
 

×
Subiecte în articol: Arbidol valentin raducanu
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close