Antena 3 CNN Actualitate Documentele emise de Ministerul Sănătăţii vor putea fi obţinute online

Documentele emise de Ministerul Sănătăţii vor putea fi obţinute online

Documentele emise de Ministerul Sănătăţii vor putea fi obţinute online
Sursa foto: Ion Bazac
15 Mar 2009   •   12:58

Veşti bune pentru angajaţii din sistemul sanitar. Ei vor putea să acceseze, începând de duminică, programul informatic pentru eliberarea documentelor emise de Ministerul Sănătăţii, fapt care va duce la diminuarea costurilor dar şi a timpului necesar pentru obţinerea acestor documente, a anunţat ministrul Ion Bazac.


Cele mai solicitate documente eliberate până acum de către Minister vor putea fi obţinute de-acum înainte mult mai rapid, dar şi mai ieftin, prin accesarea noului sistem informatic. În plus, cele 21 de taxe aferente eliberării acestora au fost eliminate. Măsurile sunt menite să să contribuie la debirocratizarea activităţii din sistemul sanitar, a precizat ministrul Bazac.


Ion Bazac a explicat şi cum va funcţiona practic noul sistem. Solicitantul va aplica online pe site-ul www.ms.ro. După completarea unui chestionar cu date personale, va fi generată o cerere, în format electronic, care urmează să fie tipărită şi semnată de către acesta. Cererea va avea un cod unic de identificare şi va fi trimisă de solicitant prin poştă, însoţită, după caz, de copii legalizate ale actelor necesare pentru eliberarea documentului.


De asemenea, solicitantul poate vizualiza, în timp real, prin introducerea codului unic de identificare primit, stadiul în care se află dosarul şi dacă este cazul competării acestuia cu alte acte.


Ministrul Sănătăţii a mai anunţat că începând de luni intră în vigoare actul normativ care completează normele privind funcţionarea unităţilor de primiri urgenţă, după ce, în prealabil, măsurile au fost supuse dezbaterii publice.


Antena 3

×
Subiecte în articol: Ion Bazac
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close