Antena 3 CNN Actualitate Dosar penal în cazul fetiței de 12 ani din Suceava, bătută și înfometată de asistenții maternali

Dosar penal în cazul fetiței de 12 ani din Suceava, bătută și înfometată de asistenții maternali

Polițiștii au deschis un dosar de urmărire penală pentru infracțiunea de violență în familie în cazul fetiței în vârstă de 12 ani, originară din Botoșani, intrată în grija a doi asistenți maternali, soț și soție, din cartierul sucevean Burdujeni.

Dosar penal în cazul fetiței de 12 ani din Suceava, bătută și înfometată de asistenții maternali
de Adelina Miron    |    29 Iun 2021   •   17:55

„Am deschis un dosar penal pentru violență în familie și s-a cerut expertizarea medico-legală a copilei. Consider că ar trebui mai atent monitorizați acești copii care sunt dați în plasament. Se distrug destine și este crunt”, a menționat purtătorul de cuvânt în cadrul IPJ Suceava, comisarul-șef Ionuț Epureanu.

Copila a povestit asistenților sociali de la DGASPC că a fost bătută cu cureaua și cu un șlap. Unul dintre asistenții maternali ai fetiței a ieșit în fața blocului cu o bâtă și i-a amenințat pe cei care au anunțat autoritățile, potrivit Obiectiv de Suceava.

Cazul a ieșit la iveală după ce un vecin a înregistrat una dintre bătăile la care era supusă fetița. Înregistrarea a ajuns la mai mulți cunoscuți apoi la diriginta fetei care, împreună cu mai mulți vecini au alertat DGASPC Suceava pentru a lua măsuri.

Se presupune că fetița ar fi fost umilită, înfometată și bătută în repetate rânduri și încuiată în casă cu orele, în ultima perioadă.

În tot acest timp, nu și-a văzut niciodată fratele, aflat la Centrul de Plasament Botoșani. Vecinii povestesc îngroziți că îi auzeau plânsetele și o vedeau învinețită, iar cei care o jigneau și o umileau în fața celorlalți copii de la bloc.

După acțiunea DGASPC, fetița i-a povestit dirigintei sale întreg coșmarul prin care a trecut în ultimii ani. Poliția a deschis un dosar penal pentru violență în familie.

Acum, profesoara Adriana Huianu vrea să o ia în plasament și să se ocupe de educația micuței. Maria se află de joi la Centrul de Primire Urgențe din cadrul DGASPC Suceava.

 

×
Subiecte în articol: dosar penal fetita batuta înfometată
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close