Antena 3 CNN Actualitate Dosar penal pentru omor la Spitalul din Sibiu, unde mai mulţi pacienţi cu COVID-19 ar fi fost sedaţi şi legaţi de pat

Dosar penal pentru omor la Spitalul din Sibiu, unde mai mulţi pacienţi cu COVID-19 ar fi fost sedaţi şi legaţi de pat

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu se va autosesiza cu privire la cazul pacienţilor cu COVID-19 care erau sedaţi şi legaţi de pat. În acest caz va fi deschis un dosar penal de cercetare pentru omor, după cum a anunţat primprocurorul Ion Veşteman. 

Dosar penal pentru omor la Spitalul din Sibiu, unde mai mulţi pacienţi cu COVID-19 ar fi fost sedaţi şi legaţi de pat
Sursa foto: Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    08 Mar 2021   •   14:14

Un fost asistent medical din Spitalul Judeâean Sibiu a făcut o serie de dezvăluiri cu privire la neregulile de secţia ATI de COVID-19, care s-au intensificat în ultimul timp. Potrivit Turnul Sfatului, în cazul neregulilor de la Sibiu au fost deschis un dosar penal pentru omor. 
"Acum am ieșit din biroul procurorului, l-am pus în temă cu informațiile și va face sesizarea din oficiu. Suntem în faza incipientă, însă este cert că ne vom sesiza din oficiu în acest caz. Decizia a fost luată în urma apariției articolului din Turnul Sfatului", a declarat primprocurorul Ion Veşteman. 

Dezvăluiri halucinante din secţia ATI de COVID-19 a Spitalului Judeţean

Un cadru medical care a lucrat în Spitalulu Judeţean din Sibiu a povestit pentru sursa citată mai sus cum toate persoanele care ajung în secţie, cu insuficienţă respiratorie, sunt sedate încă din primele ore. 


"Din cauza CPAP-ului, inspirul și expirul omului nu se activează, nu mai are aer și omul se asfixiază și devine agitat. Când devine agitat, îl sedează. Au fost cazuri când din disperare că rămân fără aer, au devenit agitați și și-au rupt branulele, legăturile. Dar de aici, să-i sedezi până la moarte, să-i răstignești ca pe vite și să-i legi de paturi e cale lungă. În plus, pe toți îi pun pe poziția pe spate, care poziție pe insuficiență respiratorie poate fi letală (...) Evoluția COVID asta e: oamenii stau acasă, ajung la spital când e destul de târziu, cu penumonie. Dar dacă ajungi la boli infecțioase și ei te trimit în modulare, dacă se constată că de azi pe mâine e posibil să ai nevoie de altfel de suport de oxigen. Ei au o mască simplă, tratează cazuri ușoare. 
Tu nu intri în ATI să mori, intri acolo să poți fi intubat, dacă e cazul, să poți lua altfel de tratamente, un CPAP. Dar dacă nici aceste aparate nu sunt setate, atunci tot nu primești nimic, începi să te desaturezi. Te agiți, dar ei tot nu-ți dau aer, îți dau sedative. Iar de acolo nu și-a mai revenit nimeni", a declarat medicul, sub anonimat, pentru presa locală. 
 

×
Subiecte în articol: Spitalul Judeţean Sibiu ATI Sibiu
Parteneri
Noi amenzi pentru şoferii din Bucureşti
x close