Antena 3 CNN Actualitate Două cazuri de difterie, confirmate în România. Boala extrem de contagioasă nu a mai fost întâlnită din 1990

Două cazuri de difterie, confirmate în România. Boala extrem de contagioasă nu a mai fost întâlnită din 1990

Două cazuri de difterie au fost confirmate în România.

Două cazuri de difterie, confirmate în România. Boala extrem de contagioasă nu a mai fost întâlnită din 1990
Sursa foto: Getty Images/ Teka77
de Andreea Ştefan    |    09 Dec 2023   •   12:52

Este o situație care îi uimește inclusiv pe specialiștii de la Institutul Național de Sănătate Publică, dar și pe medicii infecționiști, asta pentru că vorbim de o boală care nu a fost eradicată, însă nu au mai fost astfel de cazuri în țara noastră din anul 1990.

Este vorba despre două persoane din București care au fost confirmate cu difterie, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică. Ambele persoane provin din medii defavorizate, consumatori de droguri.

Este foarte important de precizat că în cazul celor două persoane nu au fost bacili producători de toxină, ceea ce înseamnă că boala a fost ușoară, cu simptome ușoare. O afecțiune strict cutanată, fără manifestări la distanță, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică.

Despre cele două persoane mai știm că locuiau în condiții precare. Erau persoane fără un adăpost.

De asemenea, este important de menționat faptul că simptomele pot fi febră, dureri de gât și răgușeală, însă și rinoree.

Difteria este o afecțiune care poate fi prevenită prin vaccinare. Vorbim de vaccinul hexavalent, care știm că se administrează la vârstele de două luni, la patru luni și la 11 luni.

×
Subiecte în articol: difterie
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close