Antena 3 CNN Actualitate Accident cu două maşini de Poliţie la Sântana, în Arad | Patru poliţişti au fost răniţi şi au ajuns la spital după o urmărire

Accident cu două maşini de Poliţie la Sântana, în Arad | Patru poliţişti au fost răniţi şi au ajuns la spital după o urmărire

Două mașini de poliție s-au ciocnit noaptea trecută, într-un accident în oraşul Sântana din Arad, în timp ce urmăreau un șofer care nu a oprit la semnalul regulamentar. Patru polițiști au fost duși la spital.

de Georgiana Adam    |    29 Oct 2023   •   07:14

Sâmbătă seara, în jurul orei 23.00, în cadrul unei acțiuni desfășurate pe raza orașului Pâncota, județul Arad, un echipaj de poliție a pornit în urmărirea unui autoturism.

Mașina urmărită și-a continuat deplasarea, iar, în orașul Sântana, autospeciala de poliție aflată în urmărire a intrat în coliziune cu o altă autospecială.

Patru polițiști au fost transportați la spital în vederea evaluării stării lor și acordarea de îngrijiri medicale. Doi dintre aceştia au rămas internaţi.

Aceștia au fost răniți după ce două autospeciale de poliție s-au ciocnit în timp ce urmăreau o mașină care nu a oprit la semnal. Șoferul a fost prins.

"Urmare a evenimentului din noaptea de 28/29 octombrie a.c., în jurul orei 3:00, a fost depistat autoturismul urmărit, abandonat pe o stradă din localitatea Olari, la aproximativ 10 km de locul producerii accidentului.

În această dimineață, au fost depistați 4 tineri, 2 la domiciliu și 2 într-o pădure din proximitatea orașului Pâncota, toți din localitatea Pâncota, care s-ar fi aflat în autoturism.

Din primele verificări, autoturismul ar fi fost condus de un tânăr de 18 ani, care a fost testat cu aparatele alcooltest și DrugTest, cu rezultat negativ.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Chișineu-Criș, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție și modificarea locului accidentului.

În urma evaluării medicale, doi polițiști au fost răniți grav și au rămas internați în spital, unul a fost diagnosticat cu răni care nu necesită internarea, iar al patrulea nu a fost rănit", se arată în comunicatul Poliţiei.

Conform IPJ Arad, a fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Chișineu Criș, urmând a fi continuate cercetările pentru vătămare corporală din culpă.

Concomitent, conducerea IPJ Arad a declanșat o cercetare internă pentru clarificarea stării de fapt, modalitatea de intervenție a polițiștilor și luarea măsurilor care se impun, notează Mediafax.

Polițiștii au fost testați cu aparatele alcooltest și DrugTest din dotare, rezultatele fiind negative în toate cazurile.

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close