Antena 3 Actualitate Dramă fără margini în Siria! Cel mai mare spital din estul orașului Alep, distrus în cursul unor raiduri

Dramă fără margini în Siria! Cel mai mare spital din estul orașului Alep, distrus în cursul unor raiduri

03 Oct 2016   •   21:41
Dramă fără margini în Siria! Cel mai mare spital din estul orașului Alep, distrus în cursul unor raiduri
Sursa foto: Foto: Agerăres/EPA

Cel mai mare spital din partea controlată de rebeli a oraşului Alep, unde are loc o vastă ofensivă a regimului sirian cu sprijinul Rusiei, a fost distrus luni în cursul unor raiduri aeriene, potrivit unei organizaţii neguvernamentale şi Observatorului sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), scrie AFP.

'Spitalul a fost vizat direct de raiduri aeriene', a anunţat Rami Abdel Rahmane, director al OSDO. 'Spitalul M10, cel mai mare din estul oraşului Alep (...) a fost distrus şi nu mai funcţionează permanent', a scris într-un mesaj difuzat pe Twittter Adham Sahloul, de la SAMS (Syrian American Medical Society), un ONG medical care susţine spitalul din Alep.

Împărţit din 2012 între un sector controlat de regim în vest şi cartiere aflate sub controlul rebelilor în est, Alep a devenit principalul front al conflictului sirian, care a făcut peste 300.000 de morţi în cinci ani, notează France Presse.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close