Antena 3 CNN Actualitate Drum devastat de şuvoaie, în Retezat. Doi turişti străini au rămas blocaţi cu maşina în munţi

Drum devastat de şuvoaie, în Retezat. Doi turişti străini au rămas blocaţi cu maşina în munţi

Drum devastat de şuvoaie, în Retezat. Doi turişti străini au rămas blocaţi cu maşina în munţi
25 Iul 2017   •   23:25

Un autoturism în care se aflau doi turişti slovaci a rămas blocat marţi pe drumul care urcă spre Cabana Buta, din Masivul Retezat, după ce precipitaţiile abundente au umflat pârâul Lazăr, iar acesta a distrus un podeţ şi aproximativ o sută de metri din carosabil, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, potrivit Agerpres.

Turiştii sunt în siguranţă, însă din cauza distrugerii drumului nu şi-au mai putut continua deplasarea cu autoturismul şi au cerut ajutor la numărul unic de urgenţă 112. 

Pentru salvarea celor două persoane, la faţa locului s-au deplasat o autospecială cu tracţiune 4x4, două autospeciale de primă intervenţie, jandarmi şi salvamontişti, precum şi un buldoexcavator asigurat de autorităţile locale din oraşul Uricani. 

"În momentul ajungerii forţelor de intervenţie la faţa locului, turiştii nu prezentau afecţiuni medicale, refuzând să părăsească autoturismul", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, căpitan Bogdan Dănăiaţă. 

Autorităţile locale au început o serie de operaţiuni prin care vor amenaja o cale de acces provizorie pe care să fie evacuat autoturismul ce a rămas blocat pe drumul spre cabană. 

ISU Hunedoara recomandă turiştilor să acorde atenţie drumurilor de acces din zona montană, precum şi condiţiilor meteo anunţate. 

Judeţul Hunedoara se află sub cod galben de ploi până miercuri, la ora 3,00. 

×
Subiecte în articol: turisti straini turisti blocati
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close