Antena 3 CNN Actualitate Duminică este sărbătorită Ziua Armatei Române

Duminică este sărbătorită Ziua Armatei Române

Duminică este sărbătorită Ziua Armatei Române
Sursa foto: Ziua Armatei
25 Oct 2009   •   10:48

România sărbătoreşte duminică Ziua Armatei. Manifestări religioase, demonstraţii de mânuire a armelor şi expoziţii cu tematică militară sunt doar câteva dintre evenimentele programate pentru această sărbătoare. Ziua Forţelor Armate Române este sărbătorită la 25 octombrie din 1959 şi marchează eliberarea definitivă a teritoriului naţional ocupat temporar în urma Dictatului de la Viena.

În Capitală, manifestările dedicate Zilei Armatei României au debutat în urmă cu o săptămână. Bucureştenii au putut urmări atunci, în Parcul Tineretului, un exerciţiu militar demonstrativ. Tot în week-endul trecut, Palatul Parlamentului a găzduit o expoziţie militară, în timp ce la Cercul Militar a avut loc un spectacol susţinut de Ansamblului Artistic al Armatei.

În plus mai multe concerte militare, precum şi expoziţii de fotografie sau saloane de carte au marcat în ultimele zile acest eveniment.

Duminică, locuitorii Capitalei vor putea urmări, începând cu ora 09.00, ceremoniile religioase şi militare programate la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol, dar şi la Arcul de Triumf.

Cu ocazia Zilei Armatei, vor avea loc ceremonii speciale, pe tot parcursul zilei, şi în marile oraşe. La Carei, de pildă, manifestările militare şi religioase vor începe de la ora 10.00. Vor fi depuse coroane şi jerbe de flori în memoria eroilor naţionali.

Ziua Armatei este celebrată şi în ţările în care România are acreditaţi ataşaţi militari. Militarii din teatrele de operaţii vor marca şi ei ziua de astăzi prin organizarea de ceremonii militare, activităţi culturale şi sportive.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Ziua Armatei
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close