x close

Ediţie Specială: O Gală Specială pentru românii de nota 10. Antena 3, de 10 ani împreună în casele dumneavoastră

de A.M    |    06 Iul 2015   •   02:45
Ediţie Specială: O Gală Specială pentru românii de nota 10.  Antena 3, de 10 ani împreună în casele dumneavoastră 772

Se anunţă o zi spectaculoasă la Antena 3. Astăzi veţi cunoaşte români de zece.

Este zi de sărbătoare pentru noi. Sărbătorim 10 ani de când Antena 3 este alături de dumneavoastră, în casele dumneavoastră, în slujba dumneavoastră. Au fost 10 ani grei. 10 ani în care mulţi ar fi vrut să plecăm capul, să ne supunem, să închidem ochii, să ne astupăm urechile.

Cu cât v-am dezvăluit mai multe, cu atât ar fi vrut să tăcem mai mult... poate chiar de tot.

Vă spunem şi astăzi că Antena 3 este aici! Iar voi sunteţi la putere.

Români de nota 10 vor fi astăzi alături de noi şi vom încerca să conturăm împreună viitorul de 10 al României.

Într-o gală de excepţie sunt premiaţi românii care ne-au făcut mândri că suntem români, cei care au adus numele ţării mai departe, oamenii pe care îi preţuiţi şi pe care îi aveţi în suflet.

„Fii la Putere!” este îndemnul pe care noi l-am adresat din momentul în care caravana a plecat prin toată ţara, pentru că asta înseamnă să fii prezent, să fii activ, a gândi şi a acţiona.

V-aţi întrebat cum ar fi arătat România şi televiziunile din ţara dacă Antena 3 nu ar fi intrat în fiecare seară în casele dumneavoastră?


Primul premiu al Galei Speciale este acela pentru libertate. Mircea Badea este cel care a introdus această categorie şi a vorbit despre cei care se încadrează cel mai bine la această secţiune. "Trăsătura principală care ne diferenţiază este empatia. Eu am mărturist că sunt multe momentele în care sunt o brută, în sensul că nu mai simt nimic. Cel despre care vă vorbesc nu a fost niciodată cinic. Când a avut ceva de protestat a făcut-o într-un mod blând şi cu toate astea foarte hotărât ", a declarat Mircea Badea despre actorul Emil Hosu.


Actirţa Catrinel Dumitrescu este cea care a venit să primească, în numele actorului, premiul pentru libertate, într-o Gală Specială.


"Nu s-a camuflat după tot felul de frici. A spus de fiecare dată ce a avut de spus calm li răspicat", a prezentat-o Mircea Badea pe actriţa Draga Olteanu. Reprezentantă a generaţiei de aur a teatrului românesc, Draga Olteanu Matei are un palmares foarte bogat. A jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru şi 100 roluri în Televiziune. În cadrul Galei Speciale, actriţa a primit premiul pentru libertate.


Draga Olteanu Matei a primit cu bucurie premiul oferit de Antena 3:  "Vă transmit din partea tuturor oamenilor, iubirea lor. Sunteţi un post unde omul poate spune tot ce gândeşte fără ascunzişuri, fără ocolişuri."


Cea de doua categorie premiată este cea a "curajului" şi este prezentat de Dana Grecu.  "Învăţ lecţii de curaj în fiecare zi. Dacă nu aş fi ceea ce sunt nu aş putea dormi noaptea. Pentru mine sunt curajoşi oamenii care muncesc în fiecare zi, iar pentru toate acestea le sunt recunoscătoare, tututor de la care învăţ lecţii de curaj". Mircea Diaconu, Gabriela Baltag şi Verbiţă Lisandru au fost premiaţii categoriei.


"Când îţi este bine sau rău trebuie să te descarci cuiva. Aşa a fost aici, a fost o formă reciprocă de a ne atinge unii pe alţii. Am constat că undeva sunt foarte mulţi oameni de aceeaşi calitate, de aceeaşi forţă ca şi noi, iar Antena 3 funcţionează în acest fel. Este o familie mare. Curajul este doar o frică mai mare şi nimeni nu a fost curajos înainte de a fi fricos",a vorbit Mircea Diaconu.


Moş Verbiţă, veteranul de război care le-a ţinut piept procurorilor DNA în 2012, a fost premiat la categoria "curaj" de Antena 3. Veterenul de război a rămas în sufletete multor români pentru reacţia sa atât de demnă în faţa procurorilor DNA.


Moş Verbiţă este cel care a fost luat la întrebări de DNA pentru că a îndrăznit să-şi exercite un drept constituţional şi a votat. Antena 3 a făcut public cazul acestui român care nu s-a lăsat sub nicio formă intimidat de procurori. Moş Verbiţă are 89 de ani şi a trecut printr-o monarhie, apoi printr-o dictatură, pentru ca mai apoi să descopere în plină democraţie ce înseamnă abuzurile. "Am iubit cel  mai mult în viaţa mea dreptatea, adevărul şi am avut şansa să discut ce vreau eu la Antena 3. M-am bucurat că nu m-aţi băgat în politică şi mi-aţi dat voie să vorbesc ce gândesc eu", a declarat moş Verbiţă.


Judecătoarea Gabriela Baltag, cea pe care inspecţia judiciară a CSM a decis să o ancheteze pentru că a îndrăznit s-o critice pe şefa Curţii Supreme, Livia Stanciu, a fost premiată, de asemenea, premiată îm cadrul Galei Speciale, la categoria "curaj".


"Vă mulţumesc pentru această distincţie! Este dificil pentru mine, pentru că un magistrat nu obişnuieşte să fie premiat. Sunt aşa cum trebuie să fie orice magistrat în această ţară. Eu sunt aşa cum sunt şi mă comport aşa cum sunt eu în interiorul meu, dacă spuneţi că sunt mai curajoasă decât ceilalţi, mă bucură." Gabriela Baltag a dedicat premiul românilor, cetăţenilor care trebuie să beneficieze de actul de justiţie.


O altă categorie premiată în Gala Specială, de Antena 3, a fost cea a "verticalităţii". Pentru personalităţile care au stat în închisoare pentru această ţară, pentru viitorul ei şi pentru generaţiile care au urmat după ei. Sunt oamenii care nu şi-au frânt coloana vertebrală, chiar dacă le-a fost rupt sufletul. Mircea Ionescu-Quintus este un politician român, fost preşedinte al Partidului Naţional Liberal între 1993-2001, senator în legislaturile 1996-2000 şi 2004-2008. El  figurează pe lista foştilor colaboratori ai organelor de securitate ca poliţie politică publicate în Monitorul Oficial de către Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Acesta avea să câştige procesul pe care l-a intentat CNSAS-ului, susţinând că nu a colaborat cu securitatea, ci doar a răspuns unor interogatorii la care a fost supus din cauza faptului că fusese deţinut politic.


"Înainte de toate vreau să vă mulţimesc! Sunt absolut impresionat pentru că nu mă aşteptam la o asemenea distincţie. Prezenţa mea mă îndatorează să vă spun că dacă mai sunt preţuit este pentru că am trăit mulţi ani şi am făcut mai puţine greşeli şi am putut să mă îmbogăţesc şi am foarte puţin,  mă mândresc cu aceste însuşiri de a mă preocupa binele din  jurul meu. Am multe distincţii, dar pe aceasta am să o pun în mod deosebit printre cele mai dragi", a declarat Mircea Ionescu-Quintus.


Cea de-a patra categorie, cea a "demnităţii" vă este prezentată de Oana Stancu şi Radu Tudor. Dinu C. Giurescu, reprezentatul de vârf al unei familii cu tradiţie în România, un istoric şi politician român, membru titular (din 2001) al Academiei Române, deputat în Parlamentul României şi vicepreşedinte al Partidului Conservator, este unul dintre premiaţii acestei categorii.


Radu Tudor a realizat un interviu alături de academicianul Dinu C. Giurescu. "Fiecare din noi am participat la apărarea identităţii noastre. Am văzut că se poate graţie Antenei 3.Este o răsplată şi o recunoaştere venită de la cel mai important vector al opiniei noastre publice". Academicianul a transmis un mesaj pentru echipa Antena 3, unul de mulţumire şi de gratitudine: "Duceţi mesajul nostru în toate părţile lumii!"


O altă personalitate premiată la categoria "demnitate" este Octav Bjoza. La finele anului I, după ultimul examen, pe 25 iunie 1958, a fost exmatriculat şi arestat de Securitatea din Iaşi. Între anii 1956-1958 a făcut parte împreună cu alţi 14 elevi, studenţi şi muncitori din organizaţia anticomunistă „Garda Tineretului Român” din Braşov, care avea drept scop „înlăturarea regimului democrat popular din ţara noastră pe calea violenţei”.


"Mulţi tineri merită distincţia aceasta. Natura îşi spune cuvântul. Rata mortalităţii creşte lunar. Ce este trist este că, cei mai mulţi dintre noi ar fi vrut să pună o floare la acest monument. Am certitudinea că până la sfârşutul lunii septembrie va fi inaugurat.", a vorbit Octav Bjoza.


Avea o misiune importantă: aceea de a recupera trecutul şi adevărul din trecutul nostru. Lucia Hossu Longin este un om de televiziune şi autoare din România care este cunoscută publicului din România prin reportajele din serialul „Memorialul Durerii” de la TVR, începând cu anul 1991.


Lucia Hossu Longin a venit în platourile Antena 3 pentru a primi premiul pentru "demnitate". "Te simţi foarte bine când eşti apreciat şi iubit de cei pe care îi iubeşti. Aceşti 10 ani au fost ani de graţie pentru jurnaliştii Antenei 3, a fost o ucenicie a libertăţii, a demnităţii, a profesionalismului şi a rostirii adevărului.  oricând va fi nevoie de noi vom sări în apărarea voastră", au fost declaraţii Luciei Hossu Longin.


Cea de-a cincea categorie, "dârzenia", un adjectiv care înseamnă multe, dar mai ales să ai curaj, să lupţi pentru ceea ce crezi şi să nu renunţi niciodată. Maria Gache este un pui de om care este o adevărată lecţie de dârzenie, curaj şi putere de a merge mai departe.


Maria Gache a ajuns în platoul Antena 3, unde i-a fost înmânat premiul special pentru dârzenie. Maria a povestit că şi-a găsit curajul şi forţa în propria sa persoană şi că îşi doreşte mult să se facă bine, să fie un copil normal.


În anul 2015 se împlinesc 25 de ani de când a pornit pe un drum, al clădirii sistemului de urgenţă din România.Şi a reuşit, dar nu fără oprelişti şi probleme. Oamenii au ieşit în stradă pentru el şi au spus că sistemul de urgenţă nu este de vânzare.


Raed Arafat a vorbit despre cei 25 de ani de luptă cu sistemul din România, care pare să nu îşi dorească nimic din ceea ce este bun. Premiul pentru "dârzenie", este unul pentru un om care a învins: "A învins sistemul şi toţi cei care au lucrat pentru el. Ceea ce avem acum este munca miilor de oameni, care au ajutat să se ajungă până aici. de fiecare dată când vrei să faci ceva ai oameni pe care îi deranjezi şi oameni care te critică."


Mario, un copil care merită pe deplin să fie premiat pentru "dârzenie". el a reuşit să transforme şansele de zeor pe care o le dădeau medicii, în şanse excepţionale la grădiniţă, după ce a terminat grupa mică cu diplomă.


Tatăl lui Mario a venit în platoul Antena 3 pentru a primi premiul special şi ne-a adus şi veşti bune: starea de sănătate a lui Mario se îmbunăţeşte, cu ajutorul dimneavostră.


O altă virtute care a fost premiată de Antena 3 este a "implicării", iar premiile au fost oferite de Carmen Avram. Bărbaţi care nu s-au lăsat intimidaţi de nimic şi au continuat să lupte: Mihai Neşu, Alex Găvan şi Gabriel Păun.

Mihai Neşu a suferit o accidentare gravă în timpul antrenamentului de ieri-dimineaţă al lui FC Utrecht, fracturându-şi o vertebră cervicală. După accident, fotbalistul s-a dedicat oamenilor, şi-a înfiinţat o fundaţie şi a adus speranţă şi zâmbete acolo unde nimeni nu mai credea. 


Alex Găvan a primit, de asemenea, premiul pentru implicare din partea Antenei 3. Alpinistul român Alex Găvan a lansat, în cadrul unei conferinţe de presă, o campanie de strângere de fonduri, intitulată "Bucurie pentru Nepal", în cadrul operaţiunilor de ajutoare a victimelor cutremurelor din Nepal şi de reconstrucţie a ţării.


Alpinistul Alex Găvan a vorbit despre cum vor fi ajutaţi oamenii din Nepal de campania de strângere a fondurilor pe care el a lansat-o: "Toţi banii vor fi utilizaţi pentru cinstrucţia şcolilor. Eu urc muntele pentru mine, nu pentru a reprezenta pe cineva şi să pun în mod demagocic steagul."


Un om care ne-a schimbat ciata fara sa ne dam seama. Acolo unde alţii nu au putut să faca multe, el a reuşit. iar scopul lui a fost să salveze Pâmântul. În România este directorul ONG-ului Agent Green. A şi fost bătut de câteva ori încercând să salveze pădurile. Implicare şi determinarea lui au mobilizat clasa polirică, dar el nu s-a oprit aici.


"Atunci când am simţit nedreptate am acţionat ca şi cum frica nu există în comportamentul şi vocabularul meu. Am înţeles că nu Planeta are nevoie de noi, ci noi de ea, şi pentru asta mă lupt ", a povestit Gabriel Păun.

"Eroismul" a fost şi el premiat în cadrul Ediţiei Speciale de la Antena 3, iar diplomele au fost îmânate de Răzvan Dumitrescu. Cristian Vâlcu este cel care condus prima echip[ de salvatori de la Maternitatea Giuleşti. Imaginea infernului: aparatură arsă în totalitate, incubatoare topite, pereţi negri, totul a fost scrum. Au fost urmările incendiului de pe 16 august de la Maternitatea Giuleşti, unde 11 bebeluşi au ars de vii.


"Ne-a motivat din punct de vedere profesional. Personal nu pot descrie tragedia de acolo. M-a marcat pentru că erau copii şi nu puteau striga după ajutor, iar acest lucru îţi rămâne întipărit toată viaţa", a povestit eroul de la Maternitatea Giuleşti.

Şi am continuat să ne premiem eroii. Inundaţiile din 2010 au lăsat urmări tragice. Însă şi aici a fost un erou. Deşi se afla "pe teren" pentru a ajuta oamenii aflaţi la nevoie, propria casă era luată de viitură. Dar asta nu l-a oprit, a continuat să îşi ajute semenii.

Cea de-a opta categorie premiază "speranţa". Andreea Berecleanu vă aduce câteva poveşti care sunt o adevărată lecţie de viaţă. Un tânăr ruigbist a suferit un accident cumplit, iar acum mai puţin de o lună a câştigat un maraton din scaunul cu rotile. George Baltă a supravieţuit miraculos şi a continuat să trăiască.

Ruigbistul George Baltă a povestit momentele de groază prin care a trecut imediat după accident, dar şi cum a decis că trebuie să lupte pentru viaţa lui.

Un tânăr care şi-a petrecut viaţa într-un lagăr de concentrare, dar a fost salvat, pe ultima sută de metri. A refuzat să mai vorbească limba sau să îşi caute mama. Petrică Câşlaru (Federic) a fost nevoit ani lungi să lupte pentru supravieţuire.


Petrică a povestit despre ce îşi aminteşte din lagărul de concentrare: "În spatele casei mele erau dealurile din Suceava. Obişnuiam să alerg pe acele dealuri, înainte să am accidentul. Îmi plăcea foarte mult să urc cât se poate de sus pentru că de acolo se vede tot satul". Acum munceşte ca asistent medical, după ce a făcut voluntariat la Siret, dar face parte şi din echipa tatălui său, un celebru medic psihiatru, care se ocupă de probleme cum ar fi: abuzurile din orfelinate.


Sabina Iosub a decernat premiile pentru categoria "Excelenţă". Alexandru Brădişteanu, românul care ne-a făcut să ne simţim mândrii, după ce a luat premiul după ce a câştigat zeci de premii, printre care două medalii la Salonul Internaţional de Inventică de la Geneva, o medalie de aur din partea Institutului Francez de Inventatori şi o medalie de argint pentru proiectul prezentat.


Inventatorul Ionuţ Budişteanu a venit în platourile Antena 3, unde ne-a adus şi alte veşti bune. "Viata reala este cea mai mare competite si piaţa internaţională. Sper să reuşesc în 10-20 de ani să câştig şi această competiţie."


Un alt tănăr premiat cu virtutea "excelenţă" este un tânăr pianist, compozitor, dirijor care la vârsta de 9 ani se afla pe scena Ateneului Român. Matei Bucur Mihăescu nu şi.a dorit niciodată să plece din ţară.


"Eu nu am înțeles nicodată de vor tinerii să plece din România. Noi fiind reprezentanții noi generații aici în țară, ar trebui să rămânem și contribuim cu toate forțele și cu toată puterea, să atingem niște standarde și să creăm noua societate, aceea pe care n-o dorim cu toții." Munca și motivați au fost cheia succesului pentru tânărul pianist Matei Bucur Mihăescu.


Cea de-a zecea categorie premiată în această seară de Antena 3 este "solidaritatea". Cristina Țopescu este jurnalistul care a decernat câștigătorii acestei virtuți. Solidaritatea este acea caracteristică pe care fiecare dintre noi ar trebui să o avem, dar mai ales să o și arătăm atunci când este cazul.


Europarlamentarul britanic Graham Watson, președintele liberal-democraților europeni (ELDR), a declarat că în orice alt stat european Traian Băsescu ar fi fost demis după referendum. Acesta s-a arătat surprins că, în ciuda faptului că 7,5 milioane de români au votat împotriva sa, Traian Băsescu încă se simte îndreptățit să rămână în funcție.


Octavian Paler a fost un scriitor, jurnalist, editorialist, om politic român și comentator apreciat. A participat la talk-show-ri pe teme de politică, de moralitate, dar și alte subiecte, la diferite posturi de televiziune. În ultimii ani de viață, devine un critic acerb al clasei politice românești.


Citeşte mai multe despre:

mihai gadea Adrian Ursu gala
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati