Antena 3 CNN Actualitate Educație Subiectele la Matematică, profil mate-info, de la Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, au fost publicate

Subiectele la Matematică, profil mate-info, de la Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, au fost publicate

Absolvenţii de clasa a XII-a au susţinut astăzi, 17 august, proba la Matematică din cadrul examenului de Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă.

Subiectele la Matematică, profil mate-info, de la Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, au fost publicate
de Georgiana Adam    |    17 Aug 2023   •   09:31

Absolvenţii claselor a XII-a au susţinut astăzi, 17 august, proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă.

Pentru susţinerea probei obligatorii din cadrul examenului de Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, absolvenţii de liceu au fost nevoiţi să prezinte un document de identitate la intrarea în sala de examen.

Trei ore au avut de dispoziţie absolvenţii de liceu pentru rezolvarea subiectelor la Matematică de la Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă.

Examenul la Matematică de la Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, a fost susținut de absolvenții claselor de liceu cu profil real, de cei din liceele tehnologice, precum și de către cei cu specializarea învățători-educatoare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Programă Matematică Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, pentru fiecare profil

Elevii claselor a XII-a au susţinut astăzi proba scrisă la matematică de la Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă. Absolvenţi de clasa a a XII-a au subiecte diferite la Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, în funcție de filieră, specializare și profil, după cum urmează:

  • M1 – mate-info, pentru filiera teoretică, profilul real, specializarea matematică-informatică și pentru filiera vocațională, profilul militar, specializarea matematică-informatică;
  • M2 – științe ale naturii, pentru profilul real, filiera teoretică, specializarea științe ale naturii;
  • M3 – tehnologic, pentru filiera tehnologică, adică: profilul servicii, toate calificările profesionale, profilul resurse naturale şi protecţia mediului, toate calificările profesionale; profilul tehnic, toate calificările profesionale;
  • M4 – pedagogic, pentru filiera vocaţională, profilul pedagogic, specializarea învăţător/educatoare.

Citeşte şi: Subiectele la Limba română de la Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, publicate oficial pe edu.ro

Pentru absolvenţii claselor a XII-a, subiectele la Matematică de la Bacalaureat 2023, profil mate-info, pot conţine mulțimi și elemente de logică matematică, funcții, vectori în plan, matematici financiare, elemente de algebră sau elemente de analiză matematică.

Pentru absolvenţii claselor a XII-a, subiectele la Matematică de la Bacalaureat 2023, ştiințe ale naturii, pot conţine mulțimi de numere, coliniaritate, concurență, paralelism sau aplicații ale trigonometriei și ale produsului scalar a doi vectori în geometria plană.

Pentru absolvenţii claselor a XII-a, subiectele la Matematică de la Bacalaureat 2023, profil tehnologic, pot conţine elemente de calcul matricial și sisteme de ecuații liniare, matrice; determinanți, sisteme de ecuații liniare.

Pentru absolvenţii claselor a XII-a, subiectele la Matematică de la Bacalaureat 2023, profil pedagogic, pot conţine mulțimi și elemente de logică matematică, funcții, vectori în plan, dar şi sisteme de ecuații liniare.

Structura subiectelor la Matematică de la Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă

Elevii care au dat proba scrisă obligatorie a profilului la Matematică, specializarea științele naturii, au avut de rezolvat varianta 7 la examenul la Matematică de la Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă.

Absolvenţii de la filiera tehnologică au avut de rezolvat varianta numărul 7 extrasă. În timp ce la profilul Mate-info, candidații au avut de rezolvat varianta cu 7.

În ceea ce priveşte programa la Matematică de la Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, este, potrivit Ministerului Educaţiei, cea de dinainte de pandemie.

Structura subiectelor la Matematică de la Bacalaureat 2023 este aceeași ca în anii trecuți. Aşadar, absolvenţii claselor a XII-a au câte trei subiecte de rezolvat la examenul la Matematică de la Bacalaureat 2023.

Totodată, fiecare subiect la Matematică de la Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, are câte șase probleme/exerciții, fiecare dintre acestea notate cu câte 5 puncte.

La disciplinele “Matematică”, elevii elevii pot să utilizeze instrumente de desen, după cum este menționat în metodologie.

Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă. Subiect și barem de corectare la Matematică, profil Mate-Info

Subiect Matematică profil Mate-Info Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă- Descarcă documentul aici

Barem de corectare Matematică profil Mate-Info Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă- Descarcă documentul aici

Cum se calculează media finală la Bacalaureat în 2023, sesiunea de toamnă

Examenul de Bacalaureat 2023 este considerat promovat de către absolvenţii claselor a XII-a dacă aceştia au susţinut toate probele scrise și au obţinut cel puţin 5 la fiecare dintre acestea, iar media finală la Balacaureat 2023 este de cel puțin 6.

În acest an, în contextul grevei profesorilor, probele de competențe de la Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, sunt echivalate cu mediile din anii de liceu.

Pentru fiecare candidat care a obţinut cel puţin nota 5 la toate probele scrise de la Bacalaureat 2023, se calculează media generală ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe.

Nu se calculează media generală de bacalaureat pentru candidaţii care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminaţi de la o probă.

Pentru candidaţii care obţin media generală la Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

Când se publică rezultatele de la Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă

Primele rezultate de la Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, vor fi afişate în data de 25 august până la ora 12:00. Pentru depunerea contestaţiilor a fost alocat intervalul orar 12:00 - 18:00 în aceeaşi zi.

Rezultatele finale de la Bacalaureat 2023 se vor afişa pe data de 29 august 2023. Examenul naţional de Bacalaureat 2023 se consideră promovat de către absolvenţii claselor a XII-a care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:

  • au susţinut probele de evaluare a competenţelor;
  • au susţinut toate probele scrise şi au fost notaţi cel puţin cu 5 la fiecare dintre acestea, obţinând cel puţin media 6 la probele scrise.
×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close